Můžu použít zmrzlé šípky?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Kakamila

Můžu použít zmrzlé šípky?

Nový příspěvek od Kakamila » 02 lis 2017 10:22

U nás byl už mráz a já nestihla šípky natrhat. Můžou se použít i mírně namrzlé na čaj?




Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 02 lis 2017 10:41

Ba právě naopak - teprve mrazem získají šípky tu správnou chuť...
;)
Neváhej - a trhej (a suš)...
;)

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 02 lis 2017 10:53

Přesně tak. Mráz šípkům neškodí, ale prospívá.

Kakamila

Nový příspěvek od Kakamila » 02 lis 2017 11:20

Děkuji za odpovědi, budu se jimi řídit a ještě tak vědět jak je trhat, abych nebyla zase poškrábaná jako posledně. :-(

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 02 lis 2017 11:59

Doporučil bych ti svářečské rukavice, ale v nich bys byla neohrabaná. ;)


Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 02 lis 2017 11:59

Kakamila Děkuji za odpovědi, budu se jimi řídit a ještě tak vědět jak je trhat, abych nebyla zase poškrábaná jako posledně. :-(
Když jsem ještě chodil na šípky, dělal jsem to asi takto...
;)
I planá růže potřebuje omlazovací řez, takže jsem si vybral starou ´větev´, tu jsem u země uříznul pilkou, v pevných rukavicích z keře vytáhl, nastříhal jednotlivé výhony a ty obral. Pak jsem ostříhal a vytahal i výhony, které jsem prvotním omlazením keře poškodil - a opět obral...
Výsledkem byl košík šípků a hromada klestí...
Klestí jsem uklidil (obvykle do kotelny) a šípky usušil...
;)
Nejlepšími pomocníky jsou - kožené rukavice, vaták, pilka, zahradnické nůžky...
;)

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 02 lis 2017 12:01

Kakamila U nás byl už mráz a já nestihla šípky natrhat. Můžou se použít i mírně namrzlé na čaj?
Šípky které přešly mrazem jsou změklé a na sušení nevhodné. Ale čaj, nebo marmeládu se hodí, případně i šípkovou omáčku z nich vyrobit můžeš. Nedají se dlouho skladovat, budou plesnivět.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 02 lis 2017 12:10

Ann Šípky které přešly mrazem jsou změklé a na sušení nevhodné.
;)
Ann - naprosto bez problému je v troubě (ideálně tak na 40-50 Celsiů) usušíš/upečeš...
Pravda, jejich konzervace zmražením nebo proslazením je výhodnější...
___
Sááákra - ještě jsem je nezkoušel kvasit...
Slo by to?

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 02 lis 2017 12:17

Šípkové víno neznáš? Jistě šlo by to. :lol:

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 02 lis 2017 12:21

Ann Šípkové víno neznáš? Jistě šlo by to. :lol:
Adopr...
Někdy mi souvislosti nedocházejí...
;)
Jasně - kvašení je nejlepší...
:lol:


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek