Norma na kávu.
Norma na kávu.
Mají v podnicích společného stravování nějakou normu, kde je uvedená gramáž černé kávy na jednu porci?
Včera jsem si objednal jednu a když mi byla přinesena, požádal jsem servírku, aby ji položila na židli. Koukala na mne jak na bulíka co že to chci a já ji odvětil, že ta káva je tak slabá a že si musí odpočinout. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Včera jsem si objednal jednu a když mi byla přinesena, požádal jsem servírku, aby ji položila na židli. Koukala na mne jak na bulíka co že to chci a já ji odvětil, že ta káva je tak slabá a že si musí odpočinout. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Já znám mnoho káv - a 'každá' se děla jinak - nevím, co je "káva" - co máš na mysli...Marek Kliner Jestli nevíte co je to káva, tak proč odpovídáte?
Namátkou:
ristretto - 7 g, 20 ml
espresso - 7 g, 30 ml (tlaková voda)
espresso lungo - 8 g, 60 ml (tlaková voda)
espresso dopio - 14 g, 60 ml
americano - 7 g, 120 ml (tlaková voda 30 ml, + dolít horkou vodou)
long black - 7 g, 60 ml (tlaková voda 30 ml, + dolít horkou vodou)
turecká - 7 - 8 g, 100 ml (připravuje se v džezvě)
Pak jsou různé překapávky, FrenchPress, AeroPress, moka...
Nemám potuchy, na co se ptáš...
Pánové, ptám se na kávu, která je uvedena v otázce, tedy na černou kávu, takže mne nezajímají ty "namátkou" vybrané kávy. Ve zmíněné kavárně mají napsané v nápojovém lístku - "černá káva 7g" , ale moje byla uvařená ani ne z poloviny dávky! Tak se ptám, jestli je na tu kávu norma, ale celorepubliková!
Aha...Marek Kliner Pánové, ptám se na kávu, která je uvedena v otázce, tedy na černou kávu, takže mne nezajímají ty "namátkou" vybrané kávy. Ve zmíněné kavárně mají napsané v nápojovém lístku - "černá káva 7g" , ale moje byla uvařená ani ne z poloviny dávky! Tak se ptám, jestli je na tu kávu norma, ale celorepubliková!
Tak jsme se přecejen k něčemu dobrali...
"černá káva 7 g" - bylo-li použito menší množství kávy, měl jsi nápoj reklamovat...
___
A ne - neexistuje obecná norma, jak vařit "kávu" (už jen proto, že není káva jako káva, že?)...
Navíc tvůj případ by stejně žádná norma neřešila - jak jsi uvedl, v nápojovém lístku bylo množství jasně uvedeno...Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek