Platí úřad práce i sociální pojištění?
Platí úřad práce i sociální pojištění?
Když jsem na úřadu práce tak za mě platí i sociální pojištění nebo jenom zdravotní.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Platí zdravotní i sociální, nemáš povinnost platit nic. Dokonce i poté, kdy uchazeč hlášený na pracovním úřadu ztratí nárok na podporu, platí za něho úřad pojištění. Nemá tedy nikde dluhy. Při výpočtu nároku na důchod se doba ztrávená na pracovním úřadu nezapočítává do průměrného výdělku, ale neubírá roky z nároku na důchod, je to doba vyčleněná. Kdo nemá práci, určitě se mu vyplatí nahlásit se na pracák.
Další chybná odpověď (Ann by si to, co chce odpovědět, měla důkladně prověřovat!!!]Ann Platí zdravotní i sociální, nemáš povinnost platit nic. Dokonce i poté, kdy uchazeč hlášený na pracovním úřadu ztratí nárok na podporu, platí za něho úřad pojištění.
Při výpočtu nároku na důchod se doba ztrávená na pracovním úřadu nezapočítává do průměrného výdělku, ale neubírá roky z nároku na důchod, je to doba vyčleněná.
Úřad práce (ÚP) za nikoho nic nehradí. Zdravotní pojištění za uchazeče o zaměstnání hradí stát.
Za uchazeče o zaměstnání nikdo nehradí sociální pojištění, přesto se doba evidence na ÚP částečně
započte do doby důchodového pojištění. Vždy se započte doba, po niž měl uchazeč nárok na podporu.
Z ostatních dob (bez podpory) se započte maximálně jeden rok do 55 let věku uchazeče a maximálně
dva roky nad 55 let věku uchazeče o zaměstnání. Nejde o dobu „vyčleněnou“, ale o dobu vyloučenou.
Pokud by uchazeč chtěl mít i dobu bez nároku na podporu plně započtenu,
musel by se přihlásit k dobrovolenému důchodovému pojištění a sám si je hradit.
24eu zaregistruj se nás, evidentně nám tady chybíš. Moje odpověď pramení z předpokladu, že ten kdo se orientuje a je schopen správně pochopit psané zákony, ten si je také najde a přečte. Zeptá se tedy jen ten, kdo zákonům moc nerozumí. V dotazu nejde přímo o to, kdo bude platit, ale tazatelka chce vědět, jestli bude mít povinnost platit sama. Odpověděla jsem jí tedy srozumitelně, že ona povinnost platit mít nebude. Je to odpověď lidská, taková které porozumí i méně vzdělaný člověk. Já jinak odpovídat neumím, proto se ti omlouvám.24eu Další chybná odpověď (Ann by si to, co chce odpovědět, měla důkladně prověřovat!!!]
Úřad práce (ÚP) za nikoho nic nehradí. Zdravotní pojištění za uchazeče o zaměstnání hradí stát.
Za uchazeče o zaměstnání nikdo nehradí sociální pojištění, přesto se doba evidence na ÚP částečně
započte do doby důchodového pojištění. Vždy se započte doba, po niž měl uchazeč nárok na podporu.
Z ostatních dob (bez podpory) se započte maximálně jeden rok do 55 let věku uchazeče a maximálně
dva roky nad 55 let věku uchazeče o zaměstnání. Nejde o dobu „vyčleněnou“, ale o dobu vyloučenou.
Pokud by uchazeč chtěl mít i dobu bez nároku na podporu plně započtenu,
musel by se přihlásit k dobrovolenému důchodovému pojištění a sám si je hradit.
Ann, stačí jen vysvětlit, omluva není nutná.Ann 24eu zaregistruj se nás, evidentně nám tady chybíš. Moje odpověď pramení z předpokladu, že ten kdo se orientuje a je schopen správně pochopit psané zákony, ten si je také najde a přečte. Zeptá se tedy jen ten, kdo zákonům moc nerozumí. V dotazu nejde přímo o to, kdo bude platit, ale tazatelka chce vědět, jestli bude mít povinnost platit sama. Odpověděla jsem jí tedy srozumitelně, že ona povinnost platit mít nebude. Je to odpověď lidská, taková které porozumí i méně vzdělaný člověk. Já jinak odpovídat neumím, proto se ti omlouvám.
24eu, zaregistruj se, je to tady výživné
Jinak se divím, že Ann, která převážně radí velmi dobře, tentokrát vyplodila nesmysl o placení zdravotního a sociálního pojištění Úřadem práce. Pochopím, že zdravotní pojištění hradí ÚP, což znamená stát. Ale sociální pojištění hrazené není vůbec, jen se započítává redukovaná doba přihlášení na ÚP.
A pan Doktor, který mě chytá za slovíčka a holedbá se svou objektivitou, je najednou k Ann nezvykle benevolentní. Kdybych to samé napsal já, tak mě roztrhá na kusy
No jo, není nad objektivitu, že, pane Doktore?
Jinak se divím, že Ann, která převážně radí velmi dobře, tentokrát vyplodila nesmysl o placení zdravotního a sociálního pojištění Úřadem práce. Pochopím, že zdravotní pojištění hradí ÚP, což znamená stát. Ale sociální pojištění hrazené není vůbec, jen se započítává redukovaná doba přihlášení na ÚP.
A pan Doktor, který mě chytá za slovíčka a holedbá se svou objektivitou, je najednou k Ann nezvykle benevolentní. Kdybych to samé napsal já, tak mě roztrhá na kusy
No jo, není nad objektivitu, že, pane Doktore?
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 5 Příspěvků
- 2696 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
19 lis 2017 11:47
-
- 2 Příspěvků
- 1540 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Čertík
18 kvě 2016 20:18
-
- 4 Příspěvků
- 1782 Zobrazení
-
07 čer 2018 06:44
-
-
Co když zaměstnavatel neplatí zdravotní sociální pojištění ?
od Helena Dostálová » 10 dub 2017 09:10 » - 5 Příspěvků
- 1779 Zobrazení
-
10 dub 2017 11:54
-
-
-
Musím platit zdravotní a sociální pojištění i bez výdělku?
od Julie Kaufnerová » 10 kvě 2017 14:44 » - 8 Příspěvků
- 3092 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
10 kvě 2017 21:03
-