Černý flek pod nehtem?
Černý flek pod nehtem?
Včera jsem se bouchl kladivem do prstu a mám pod nehtem černý flek velikosti hrášku. Existuje na to nějaká léčba nebo mám počkat až to zmizí? Předpokládám že k doktoru se s tím nechodí.
Záleží na tom...

Máš dvě možnosti:
1. pokud se stav nezhorší (nezačne to hnisat nebo se nehet odchlipovat), nech nehet odrůst - hematom se mezitím zčásti vstřebá a jako celek s nehtem odroste; riskuješ právě zánět (případně poškození nehtového lůžka) a odloučení nehtu od lůžka (oslabený nehet, poměrně dlouho se léčí); pokud by se stav zhoršil (viz výše), nemeškej s návštěvou doktora
2. jít k doktorovi hned - koukne a zhodnotí, zda nebude - než čekat, lepší rovnou nehet strhnout, ránu vyčistit a případné následné problémy neriskovat

Máš dvě možnosti:
1. pokud se stav nezhorší (nezačne to hnisat nebo se nehet odchlipovat), nech nehet odrůst - hematom se mezitím zčásti vstřebá a jako celek s nehtem odroste; riskuješ právě zánět (případně poškození nehtového lůžka) a odloučení nehtu od lůžka (oslabený nehet, poměrně dlouho se léčí); pokud by se stav zhoršil (viz výše), nemeškej s návštěvou doktora
2. jít k doktorovi hned - koukne a zhodnotí, zda nebude - než čekat, lepší rovnou nehet strhnout, ránu vyčistit a případné následné problémy neriskovat

Naposledy upravil(a) mowla dne 20 lis 2017 14:07, celkem upraveno 1 x.
- Matěj Trdelka
- člen
- Příspěvků 566
- Registrován 06 čer 2017 11:20
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 2 Příspěvků
- 1314 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Sova