Co s tvrdou tlačenkou?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Tereza S. Praha

Co s tvrdou tlačenkou?

Nový příspěvek od Tereza S. Praha » 30 lis 2017 20:39

Dostala jsem celou šišku tlačenky jako výhru ale maso je tvrdé? Dá se s tím ještě něco dělat?




Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 30 lis 2017 20:47

Ano, dá. Tlačenku vyndej z obalu, stejně je už otevřený, obsah vlož do hrnce, podlij trochou vody a vař ji tak dlouho, až maso bude na skus měkké a zamíchej do tlačenky potravinářskou želatinu, která se už nesmí vařit! Potom ji nalij do nového obalu a nechej ztuhnout, nebo ji můžeš nalít do zavařovacích sklenic a zavařit.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 30 lis 2017 20:50

Ale to je v OuKeju...
;)
Maso - libové, v tlacence má mít tuhá vlákna, ale ta se mají snadno oddělovat od sebe..
;)
___
Pokud se ti to nezdá - snadno můžeš tlacenku (bez obalu!!! - v žaludku jsi ji asi nedostala... ;)) Vložit do hrnce, s trochou vody, prohřát, roztavit, dovarit, možná dochutit, znovu nalít do střeva (umělého, neboj... ;)), zavazat mlynarskym uzlem, nechat za občasného otaceni v chladu ztuhnout...
;)
Dobrou chuť , tlaca je jedním z mých nejoblíbenějších jídel...
:lol:

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 30 lis 2017 20:52

Mudr.Lant Ano, dá. Tlačenku vyndej z obalu, stejně je už otevřený, obsah vlož do hrnce, podlij trochou vody a vař ji tak dlouho, až maso bude na skus měkké a zamíchej do tlačenky potravinářskou želatinu, která se už nesmí vařit! Potom ji nalij do nového obalu a nechej ztuhnout, nebo ji můžeš nalít do zavařovacích sklenic a zavařit.
Naprosto výjimečné - skoro jsme se v něčem shodli...
:lol: :lol: :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 30 lis 2017 20:57

mowla Naprosto výjimečné - skoro jsme se v něčem shodli...
:lol: :lol: :lol:
Ta želatina tam musí být, jinak neztuhne tak jak by měla. Jo, a tím otáčením si mně dostal. Ty neznáš jinou metodu bez otáčení? :lol:
tláča.jpg
tláča.jpg (249.08 KiB) Zobrazeno 1186 x


Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 30 lis 2017 21:01

Mudr.Lant Ta želatina tam musí být, jinak neztuhne tak jak by měla. Jo, a tím otáčením si mně dostal. Ty neznáš jinou metodu bez otáčení? :lol:
tláča.jpg

Želatina tam být nemusi, kolagen stačí (a ten nerozvaris)...
Pokud neotacis, vždycky budeš mít nahoře tuk...

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 30 lis 2017 21:15

mowla Želatina tam být nemusi, kolagen stačí (a ten nerozvaris)...
Pokud neotacis, vždycky budeš mít nahoře tuk...
Mám zkušenosti docela dobré...někdy se mi taky nepovedla tlačenka a tvrdím, že bez dodané želatiny popřípadě s přídavkem vývaru z kůží, jinak bude tlačenka bude sračkovatá. Já vím, 1 a 10 bod pravidel.
Dlouhá léta takto věším tlačenku. Na horním úvazku propíchnu střevo a tuk z tlačenky vyteče.
tlaenka.jpg
tlaenka.jpg (227.86 KiB) Zobrazeno 1180 x


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek