Budu se snažit popsat můj problém. Ve městě je ulice s křižovatkou s vyznačením přednosti v jízdě bez odbočovacích pruhů. Jel jsem za autem, které blinkrem upozorňovalo že odbočuje vlevo. Stál v křižovatce těsně u půlící čáry, protože musel dát protijedoucím autům přednost. Chtěl jsem využít volného místa a předjížděl jsem auto zprava a ten ňouma, ve chvíli, když jsem byl na jeho úrovni a začal se vracet do jízdního pruhu a vyrazil dopředu, narazil do mně a navzájem jsme si poškodili auta. On pravý přední blatník a já zadní levý. Odstavili jsme auta, ale policii nevolali z jeho popudu. Začal vyskakovat, že to byla moje vina a chtěl abych mu ukázal povinné ručení, ze kterého si opsal údaje s tím že moje pojišťovna bude hradit škodu na jeho autě. Zeptal jsem se proč náhle změnil směr a on tvrdil, že neměl zapnutý blinkr a že stál proto, že těsně za křižovatkou byl chodec na přechodu, což ovšem nebyla pravda, protože bych si ho musel všimnout.
Díky této situace pravděpodobně přijdu o část nebo i o celý bonus a opravu na svém autě si budu muset hradit sám. Jak se mám bránit? Svědkové by možná byli z několika protijedoucích aut, ale kde je mám hledat?
Já vím, měl jsem volat policii, ale jsem nováček na silnici a já si myslel, že to byly jen plechy.
Jsem viníkem dopravní nehody?
Sateme, dal jsem na vaši radu a šel na dopravní inspektorát s troškou obavy, aby mi nebyla udělena dodatečně pokuta a nepřibyly mi trestné body za nenahlášenou nehodu. Vše bylo v pořádku. Vysvětlil jsem policistům jak se vše událo. Moc tomu nechtěli věřit, ale já trval na svém. Jediné štěstí bylo, že jeden z policistů navrhl shlédnutí záznamu kamery, která je umístěná přibližně v tom místě, protože se křižovatka nachází v těsné blízkosti banky. Záznam byl nalezený, sice z kamery z protistrany, ale vše bylo vidět tak, jak jsem říkal. Proběhlo pár telefonátů a bylo zjištěno, že řidič, který zavinil nehodu je známý sígr, který je na hranici odebraných bodů. Sepsali se mnou protokol s tím, že si mě předvolají k dalšímu jednání.
Jsem opravdu rád, že to takhle dopadlo, ale začínám mít obavu ze msty toho řidiče, protože si zapsal údaje ze zelené karty, ale snad mne Policie uchrání i před ním.
Ještě jednou děkuji satame.
Jsem opravdu rád, že to takhle dopadlo, ale začínám mít obavu ze msty toho řidiče, protože si zapsal údaje ze zelené karty, ale snad mne Policie uchrání i před ním.
Ještě jednou děkuji satame.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 3 Příspěvků
- 1402 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od nechápavá
16 úno 2017 09:12