Jak silné maso na řízky?
Karé na pečeni krájím tak na necelý centimetr silné plátky, nenaklepávám.
A nakládám do směsi cca 150 ml jogurtu, dvě vejce (to stačí tak na kilo masa), jemně přesolit (maso sůl stáhne), okořenit dle chuti (přidávám chillie) - nejméně na několik hodin, ale klidně i týden (v lednici). Pak obaluju jen ve strouhance (je to méně pracné, zejména, pokud jde o nepořádek...
).

A nakládám do směsi cca 150 ml jogurtu, dvě vejce (to stačí tak na kilo masa), jemně přesolit (maso sůl stáhne), okořenit dle chuti (přidávám chillie) - nejméně na několik hodin, ale klidně i týden (v lednici). Pak obaluju jen ve strouhance (je to méně pracné, zejména, pokud jde o nepořádek...
-
Mudr.Lant
-
Mudr.Lant
Mimo téma. Hele, ty ses nějak vybarvil, ty přímo tokáš.mowla Karé na pečeni krájím tak na necelý centimetr silné plátky, nenaklepávám.
A nakládám do směsi cca 150 ml jogurtu, dvě vejce (to stačí tak na kilo masa), jemně přesolit (maso sůl stáhne), okořenit dle chuti (přidávám chillie) - nejméně na několik hodin, ale klidně i týden (v lednici). Pak obaluju jen ve strouhance (je to méně pracné, zejména, pokud jde o nepořádek...).
-
Mudr.Lant
Mowlo, celou kotletku odblaňuješ? Já bych raději odblanil pannu, ale ta se nad 15+ těžko hledá.mowla Doktore, nerad nesouhlasím - ale karé je čisté, stačí dobře odblanit a nic se kroutit nebude...
Namátkou: http://alenkyfood.blog.cz/1005/veprove- ... m-prelivem
-
Mudr.Lant
Mudr.Lant Mowlo, celou kotletku odblaňuješ? Já bych raději odblanil pannu, ale ta se nad 15+ těžko hledá.
I ty jeden - to je o infarkt...
Pepa se vrátí domů a děda se ho hned mezi dveřmi ptá: „Kde jsi byl celý den?”
Jeník: „Ale, šel jsem na zkušenou, dědo.”
Děda: „Tak je to správné, synku, lepší na zkušenou než na pannu.”
-
Mudr.Lant