Mám více štěstí než rozumu? (interní dotaz).

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Mudr.Lant

Mám více štěstí než rozumu? (interní dotaz).

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 08 dub 2018 17:08

Satame i Mowlo, netrvalo ani 3 hodiny a ozval se mi člověk, který natáčel stav po nehodě. V Nissanu právě odjíždím z místa nehody a pravděpodobně škoda nebyla až tak vysoká jak jsem si viděl já a proto tam nebyla Policie. Řidič zelené škodovky byl v momentě nehody za mnou a ta modrá škodovka narazila do té zelené. Takže RZ řidičů při nehodě jsou známé a já se ptám, jak pokračovat. Mám napsat/zajít, na Policii a požádat je o zjištění totožnosti řidičů? Co vy na to?
místo nehody.jpg
místo nehody.jpg (252.15 KiB) Zobrazeno 766 x
odjezd.jpg
odjezd.jpg (302.15 KiB) Zobrazeno 766 x
Modré narazilo do zeleného..jpg
Modré narazilo do zeleného..jpg (162.21 KiB) Zobrazeno 766 x

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 08 dub 2018 17:25

Mudr.Lant ...zajít, na Policii a požádat je o zjištění totožnosti řidičů? Co vy na to?
místo nehody.jpg
odjezd.jpg
Modré narazilo do zeleného..jpg
Jo, tak bych to viděl já. ..
;)

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 08 dub 2018 17:31

Myslím, že policie ti "bezdůvodně" totožnost řidičů nesdělí. Nejspíš ti nezbyde nic jiného, než nehodu policii dodatečně nahlásit s tím, že na místě jsi žádnou škodu nezjistil a ke zjištění škody došlo až po určité krátké době. Počítej s tím, že se jim do toho chtít nebude, mohou tě případně i zastrašovat hrozbou pokuty třeba za odjetí z místa nehody, ale nedej se. Tys nehodu nezavinil a jelikož ti původně škoda nevznikla, bylo odjetí naprosto v pořádku. Policie si bude muset účastníky předvolat, vyslechnout a ty jako účastník řízení pak budeš mít možnost nahlédnout do spisu, zjistit si nacionále účastníků a spojit se s viníkem ve věci náhrady škody. Ale v každém případě s tím moc neotálej a pokud se tak rozhodneš, nahlas to co nejdříve.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 08 dub 2018 17:36

Jinak podle polohy aut bude ten modrý mít rozbitý levý předek, který je na fotografii zakrytý osobou pravděpodobně řidiče, ten zelený, který stojí zřetelně šikmo od kraje ke středu, čili posunutý nárazem, bude mít rozbitý pravý zadek, což na té fotografii není vidět. Takže škoda vůbec nemusí být nízká, snad jen nepřesáhne 100.000,-Kč, takže policii volat netřeba.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 08 dub 2018 17:41

Chlapi, ruku na srdce, má to cenu se v tom rýpat?
posunutý držák zámku.jpg
posunutý držák zámku.jpg (212.77 KiB) Zobrazeno 758 x
posunutý držák zámku.jpg
posunutý držák zámku.jpg (212.77 KiB) Zobrazeno 758 x
ohlé dveře pod RZ.jpg
ohlé dveře pod RZ.jpg (123.33 KiB) Zobrazeno 758 x
odřený nárazník.jpg
odřený nárazník.jpg (228.89 KiB) Zobrazeno 758 x

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 08 dub 2018 17:56

Těžko říci. Ani z těch fotek se nedá poznat, zda není něco více zdeformováno pod nárazníkem, ohnuté nosné části apod. Chtělo by to alespoň sundat nárazník a zjistit skutečný rozsah škody, podle toho se rozhodnout.
Nechci tě strašit, ale viděl jsem nehody na první pohled nicotné (prasklý nárazník apod.), po demontáži zjištěny škody za 30.000,-Kč.
Myslím, že rovnání a lak s demontáží a montáží povrchových dílů (nový nárazník?, popř. oprava a lak původního) + oprava dveří v tvém případě těch 10-15.000,- Kč přeleze taky. A to bych nic nedal za to, že je zvlněná i podlaha kufru ;)

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 08 dub 2018 19:17

Jak píše Satam - těžko říct...
Když mne kdysi naboural borec na levý předek (Polo, přesně na kolo), byl původní odhad mechanika cca 50 tis.
Nakonec pojišťovna hradila 140...
;)

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek