Jak ukotvit polykarbonátové desky?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
flodur
člen
Příspěvků 18
Registrován 10 čer 2018 19:59

Jak ukotvit polykarbonátové desky?

Nový příspěvek od flodur » 29 čer 2018 00:50

Mám poškozené některé skleněné tabule na střeše skleníku. Rozhodl jsem se poškozené tabule nahradit polykarbonátovými tabulemi. Střecha je svařená z T profilu 25x25mm o délce 1500mm a šířce jednotlivých polí 370-425mm(viz foto). Stojím před problémem jak nebo čím ukotvit tabule k podélnému T profilu? Mimo lepení, výrobce nedoporučuje z důvodu roztažnosti!!!
Tabule č.12.jpg
Tabule č.12.jpg (65.86 KiB) Zobrazeno 874 x
Prasklá tabule č.7.JPG
Celkový pohled.JPG
Celkový pohled.JPG

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 29 čer 2018 06:40

Obávám se, že tohle nemá rozumné řešení - dosedací plocha T je příliš malá...
;)
1) existují montážní profily (připevněné ke konstrukci), do nichž se polykarbonát zasune, ale
a) jsou poměrně drahé
b) nevím, jak by se upevnění 'chovalo' při zatížení sněhem nebo silnějším větrem
2. lepení je opravdu nedoporučováno, i ze silikonu se vlivem tepelných 'pohybů' polykarbonát utrhne
___
Osobně bych zůstal u skla (změna konstrukce by znamenala celý skleník udělat znovu).
;)

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 29 čer 2018 08:41

Ukotvíte je tak jako skleněné tabule než se začnou tmelit.Asi pásku šíře 18 mm síly tak 0.6 vytvarujete do S,nebo z chcete li.Strany ohybu asi těch 20 mm mezeru dle síly Téčka a polykarbonátu.Pod polykarbonát ale musíte dát okenní pryžové těsnění.Jinak tam bude zatékat.Je to taková nouzovka ale jiné řešení mně nenepadá .Ještě k té pásce.Měla by být nerezová.Na trhu se dá koupit.

flodur
člen
Příspěvků 18
Registrován 10 čer 2018 19:59

Nový příspěvek od flodur » 30 čer 2018 09:02

Díky za reakci na můj dotaz. :idea: Potřeboval bych Váš popis doplnit o malůvku abych to pochopil. :-pa To pryžové těsnění mám samozřejmě nakoupené z důvodu néjen zatékání ale z důvodu roztažnosti materiélu a následného vrzání, uvádí výrobce.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek