Přes prázdniny máme vymyslet netradiční jídlo a mne napadlo vykvasit na hrubo nakrájený kedluben. Bylo by to k jídlu? Děkuji za ořípadné odpovědi.
Dominika
Šel by nastrouhaný kedluben vykvasit?
No, netradiční to nebude, ale neobvykle urcite ano...Učnice oboru K+S A já si bláhově myslela,, že oslním a místo queen jsem blbka. Netušila jsem že se i kedluben takto zpracovává. Takže nikoho tímto neoslním.
Ale zeptám se vás - nevíte něco opravdu netradičního z české kuchyně? Vím, receprů jsou statisíce, ale možná se tam jeden bude postrádat.
Najdi si dostatek pupav bezlalocnych, jejich dužinu péčlive očisti a nahrubo nastrouhej, jemne dochut nahrubo namletym zelenym pepřem a velmi opatrne česnekem (ideálne jemne nakrajenymi stonky otrhanych kvetu).
Nech tak 24 hodin odstát v lednici, pak zalij hooodne tučnou zakysanou smetanou, opet nech 12-24 hodin v lednici 'pracovat'. Za občasného promíchání.
A servíruj na tmavem prohratem pečivu nebo na mladých, jemně rozmackanych malych bramborách uvarenych ve slupce...
; )
Pokud ti to připadá slozite, zkus něco z prosa. ..
Já je jedl přes prázdniny a pochybuji, že v září, kdy půjde na školu, budou ještě k jídlu. Abych se přiznal, o kysaném kedlubnovém zelí jsem ještě nečetl. Díky za tip.mowla No, netradiční to nebude, ale neobvykle urcite ano...
Najdi si dostatek pupav bezlalocnych, jejich dužinu péčlive očisti a nahrubo nastrouhej, jemne dochut nahrubo namletym zelenym pepřem a velmi opatrne česnekem (ideálne jemne nakrajenymi stonky otrhanych kvetu).
Nech tak 24 hodin odstát v lednici, pak zalij hooodne tučnou zakysanou smetanou, opet nech 12-24 hodin v lednici 'pracovat'. Za občasného promíchání.
A servíruj na tmavem prohratem pečivu nebo na mladých, jemně rozmackanych malych bramborách uvarenych ve slupce...
; )
Pokud ti to připadá slozite, zkus něco z prosa. ..