Jak uvařit dobrý kančí guláš?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Petrísek

Jak uvařit dobrý kančí guláš?

Nový příspěvek od Petrísek » 18 črc 2018 08:52

Nechci lovit recepty vyhledávačem, to není záruka, že to bude dobré. ;) Co máte vyzkoušeno? Mám kus masa z kýty. Mám to připravit stejně jako vepřový guláš?




Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 18 črc 2018 09:03

Naprosto stejně - jen do koření přidej (podle chuti, jalovcové bobule či rozmarýnovou větvičku).
Jen - netuším jaký "kus masa" máš - pokud je příliš libové, přidej v cca stejné hmotnosti vepřové nožičky (kvůli kolagenu a tuku) - i kdyby jen vyvařit (i když - to je taky dobrota ;))...

Petrísek

Nový příspěvek od Petrísek » 18 črc 2018 09:42

Děkuji, jdu vařit. Sám netuším jaký kousek masa z kýty mám. Vím jen, že je to kančí kýta. ;)

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 18 črc 2018 09:46

Petrísek Děkuji, jdu vařit. Sám netuším jaký kousek masa z kýty mám. Vím jen, že je to kančí kýta. ;)
Snad poznáš, zda je to kousek libový anebo včetně svalových úponů...
;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 18 črc 2018 10:32

Petrísek Děkuji, jdu vařit. Sám netuším jaký kousek masa z kýty mám. Vím jen, že je to kančí kýta. ;)
Je - li kýta vykostěná, tedy řeznicky (kuchyňsky) upravená, je také připravená ke kuchyňské úpravě.
Ale kýta není až tak vhodná na guláš, ale pokud přidáš na proužky nakrájenou uzenou slaninku, nic tím nezkazíš.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek