Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Petrísek
Nový příspěvek
od Petrísek » 18 črc 2018 08:52
Nechci lovit recepty vyhledávačem, to není záruka, že to bude dobré.

Co máte vyzkoušeno? Mám kus masa z kýty. Mám to připravit stejně jako vepřový guláš?
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 18 črc 2018 09:03
Naprosto stejně - jen do koření přidej (podle chuti, jalovcové bobule či rozmarýnovou větvičku).
Jen - netuším jaký "kus masa" máš - pokud je příliš libové, přidej v cca stejné hmotnosti vepřové nožičky (kvůli kolagenu a tuku) - i kdyby jen vyvařit (i když - to je taky dobrota

)...
-
Petrísek
Nový příspěvek
od Petrísek » 18 črc 2018 09:42
Děkuji, jdu vařit. Sám netuším jaký kousek masa z kýty mám. Vím jen, že je to kančí kýta.

-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 18 črc 2018 09:46
Petrísek Děkuji, jdu vařit. Sám netuším jaký kousek masa z kýty mám. Vím jen, že je to kančí kýta.

Snad poznáš, zda je to kousek libový anebo včetně svalových úponů...

-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 18 črc 2018 10:32
Petrísek Děkuji, jdu vařit. Sám netuším jaký kousek masa z kýty mám. Vím jen, že je to kančí kýta.

Je - li kýta vykostěná, tedy řeznicky (kuchyňsky) upravená, je také připravená ke kuchyňské úpravě.
Ale kýta není až tak vhodná na guláš, ale pokud přidáš na proužky nakrájenou uzenou slaninku, nic tím nezkazíš.
-
-
- 12 Příspěvků
- 1719 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
08 led 2018 19:23
-
-
- 4 Příspěvků
- 522 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
10 črc 2018 15:10
-
-
- 9 Příspěvků
- 1115 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
13 črc 2018 19:13
-
-
- 2 Příspěvků
- 1031 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od DAN
06 črc 2016 11:38
-
-
- 2 Příspěvků
- 835 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Sova
07 zář 2016 15:33