Zkoušel jste někdo udit na uhlí?
-
Radek
Zkoušel jste někdo udit na uhlí?
Zkoušel jste někdo udit na uhlí? Místo dřeva dát do udírny dřevěné uhlí.
-
Mudr.Lant
Tak to's někde na netu našel a nevyzkoušel...Mudr.Lant www.quebracho.cz
Sorry...
Kebrač (QueBracho - neboli železný strom; nejde o překlad) pochází z Amazonie, má velice tvrdé a houževnaté a i těžké dřevo (syrový má hustotu vyšší, než 1 - ve vodě se potopí). S vysokým podílem třísloviny.
K uzení je vhodný asitak jako náš čerstvě pokácený dub - tedy vůbec...
A - ano - existují výrobky z jeho dřeva (to dřevo je v průmyslu velmi žádáno - pevné, tvrdé, nekoroduje, nekřenčí...), leč - zbývají okrojky a piliny - a ty (odpad) jsou zpracovávány na něco, co lze prodat nepříliš vzdělaným, zato bohatým lidem... Jako vzácnost...
"Nenech prchlivosti cloumat svým majestátem" - kup si pytel těchto odpadků, vyuď várku - a s ruční pilkou vyrazíš do okolních lesů zpracovávat nálety habrů na uzení v příštích letech...
___
Tímto uvádím na pravou míru tvé nařčení - "a ještě k tomu nepravdivé."...
-
Mudr.Lant
Vsadím se, že si se ani nepokoušel maso takto udit, a tvrdíš, že to nejde. Zajdi si v Praze do nějaké nóbl pajzy, objednej si něco, co se dá udit na dřevěném uhlí a potom porovnávej.mowla Tak to's někde na netu našel a nevyzkoušel...
Sorry...
![]()
Kebrač (QueBracho - neboli železný strom; nejde o překlad) pochází z Amazonie, má velice tvrdé a houževnaté a i těžké dřevo (syrový má hustotu vyšší, než 1 - ve vodě se potopí). S vysokým podílem třísloviny.
K uzení je vhodný asitak jako náš čerstvě pokácený dub - tedy vůbec...
![]()
A - ano - existují výrobky z jeho dřeva (to dřevo je v průmyslu velmi žádáno - pevné, tvrdé, nekoroduje, nekřenčí...), leč - zbývají okrojky a piliny - a ty (odpad) jsou zpracovávány na něco, co lze prodat nepříliš vzdělaným, zato bohatým lidem... Jako vzácnost...
![]()
![]()
![]()
"Nenech prchlivosti cloumat svým majestátem" - kup si pytel těchto odpadků, vyuď várku - a s ruční pilkou vyrazíš do okolních lesů zpracovávat nálety habrů na uzení v příštích letech...
___
Tímto uvádím na pravou míru tvé nařčení - "a ještě k tomu nepravdivé."...
![]()
![]()
___Mudr.Lant Vsadím se, že si se ani nepokoušel maso takto udit, a tvrdíš, že to nejde. Zajdi si v Praze do nějaké nóbl pajzy, objednej si něco, co se dá udit na dřevěném uhlí a potom porovnávej.
Doktore...
Doktore - o tomto otázka není...
___
KeBrač není k uzení vhodný - to ti potvrdí každej indián z amazonie (možná, že každý prodejce odpadu odkudkoli se ti bude snažit ten jím právě prodávaný vnutit jako k uzení nejvhodnější) - zajeď si na nějakou hořící skládku komunálního odpadu v bezprostředním okolí a upeč si tam špekáček...
___
Nech toho...!?!
___________________________
Pajzly v Praze a okolí znám - tedy, ne všechny a ne naprosto důkladně - je mi vcelku jedno, kam na jídlo nejít.
Znám pár takových, kam mohu na večeři či oběd pozvat i vysloveného fajnšmekra - a nebudu se, poté, muset stydět...
Ale to s tím také nesouvisí...
-
- Podobná témata
- Příspěvků
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
