Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Pozorovatel
Nový příspěvek
od Pozorovatel » 27 črc 2018 09:56
Odkůrovat třešeň do udírny? A je to třešeň?
-
Přidat obrázek
-
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 27 črc 2018 12:28
Třešeň není příliš vhodna na uzení, leda snad krátkodobé.
A určíte odkornit...
A jo - to na fotce pravděpodobně třešeň je.
-
Pozorovatel
Nový příspěvek
od Pozorovatel » 27 črc 2018 12:33
Dík moc a ještě se zeptám proč není vhodná? Bude to mít špatnou chuť?
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 27 črc 2018 12:50
Pozorovatel Dík moc a ještě se zeptám proč není vhodná? Bude to mít špatnou chuť?
Třešeň obsahuje příliš mnoho 'pryskyrice' - uzené by bylo kysele az horke. ..
-
Pozorovatel
Nový příspěvek
od Pozorovatel » 27 črc 2018 13:05
mowla Třešeň obsahuje příliš mnoho 'pryskyrice' - uzené by bylo kysele az horke. ..
Díky moc za vysvětlení
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 27 črc 2018 16:05
Každé dřevo, které je vhodné k uzení by se mělo zbavit kůry, protože někdy kmen může být napadený podkorním hmyzem. Co se týká uzení třešní, tak to je sporné. Někdo říká, že udí třešní celý čas, někdo v průběhu a někdo na konec uzení, ale nemám s tím zkušenosti. Jo, ze švestkou to ano, ale jen krátce ke konci uzení.
-
-
- 7 Příspěvků
- 1229 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Modérateur
27 črc 2018 09:38
-
-
- 4 Příspěvků
- 1370 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jirka
08 kvě 2017 09:49
-
-
- 4 Příspěvků
- 1880 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
15 dub 2017 18:26
-
-
- 1 Příspěvků
- 3240 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
28 dub 2017 09:51
-
-
- 2 Příspěvků
- 846 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ahaza
12 čer 2018 16:06