Odkůrovat třešeň do udírny?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Pozorovatel

Odkůrovat třešeň do udírny?

Nový příspěvek od Pozorovatel » 27 črc 2018 09:56

Odkůrovat třešeň do udírny? A je to třešeň?
Přidat obrázek
IMG_20180727_095324.jpg




Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 27 črc 2018 12:28

Třešeň není příliš vhodna na uzení, leda snad krátkodobé.
A určíte odkornit...
;)
A jo - to na fotce pravděpodobně třešeň je.

Pozorovatel

Nový příspěvek od Pozorovatel » 27 črc 2018 12:33

Dík moc a ještě se zeptám proč není vhodná? Bude to mít špatnou chuť?

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 27 črc 2018 12:50

Pozorovatel Dík moc a ještě se zeptám proč není vhodná? Bude to mít špatnou chuť?
Třešeň obsahuje příliš mnoho 'pryskyrice' - uzené by bylo kysele az horke. ..

Pozorovatel

Nový příspěvek od Pozorovatel » 27 črc 2018 13:05

mowla Třešeň obsahuje příliš mnoho 'pryskyrice' - uzené by bylo kysele az horke. ..
Díky moc za vysvětlení


Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 27 črc 2018 13:10

Nemáš zač. ..
;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 27 črc 2018 16:05

Každé dřevo, které je vhodné k uzení by se mělo zbavit kůry, protože někdy kmen může být napadený podkorním hmyzem. Co se týká uzení třešní, tak to je sporné. Někdo říká, že udí třešní celý čas, někdo v průběhu a někdo na konec uzení, ale nemám s tím zkušenosti. Jo, ze švestkou to ano, ale jen krátce ke konci uzení.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek