Co pomáhá na skříplý žebro?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Ivan T.

Co pomáhá na skříplý žebro?

Nový příspěvek od Ivan T. » 08 srp 2018 09:27

Nějak jsem si blbě otočil a skříplo se mi žebro. Bolí to hlavně při nádechu.

Ivan T.

Nový příspěvek od Ivan T. » 08 srp 2018 09:55

A co pomůže na ten skříplý sval? Musím uznat že dnes je to už menší bolest než včera ale stejně se nemůžu pořádně nadechnout ani otočit.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 08 srp 2018 10:07

On se ti neskřípl sval, ale nerv. Na to je dobrá léčebná rehabilitace. Prostě se vyhýbat takové poloze nebo zátěže, kdy to bolí. Pokud máš mast můžeš s ní masírovat bolestivé místo a za krátký čas bolest ustane.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 08 srp 2018 10:08

Skříplé žebro je lidový název. Ve skutečnosti nejspíš půjde o natažení některého mezižeberního svalu nebo jeho úponů a vcelku brzy se to zahojí samo.

Ivan T.

Nový příspěvek od Ivan T. » 08 srp 2018 10:11

Díky za odpovědi je pravda že bolest postupně odchází. Ještě se zeptám. Mám doma chladivý gel Sněhurka. Můžu to s ním namazat?

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 08 srp 2018 10:14

Ivan T. Díky za odpovědi je pravda že bolest postupně odchází. Ještě se zeptám. Mám doma chladivý gel Sněhurka. Můžu to s ním namazat?
I když takový gel neznám, nic ti nebrání v jeho použití. Ať bolest ustoupí co nejdříve.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek