Je nutné přesít mouku při pečení?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Adina

Je nutné přesít mouku při pečení?

Nový příspěvek od Adina » 11 zář 2016 16:49

Proč se mouka přesívá když se z ní peče? Stane se něco když to neudělám? Koláč se pak nepovede? Nemám síto.




Uživatelský avatar
Čertík
člen
Příspěvků 2691
Registrován 20 úno 2016 08:35

Nový příspěvek od Čertík » 11 zář 2016 16:59

Mouka se provzdušní a těsto pak lépe nakyne. Můžou se i odstranit případné hrudky. Už jsem ale také pekl i bez síta a povedlo se to. Přímo na tom asi recept nestojí.

Uživatelský avatar
Ralf
člen
Příspěvků 1378
Registrován 22 bře 2016 19:18

Nový příspěvek od Ralf » 12 zář 2016 09:13

Já ji přesívám proto, aby se zachytil případný brouk či jiná havěť co tam nepatří.

EMiL

Re: Je nutné přesít mouku při pečení?

Nový příspěvek od EMiL » 06 lis 2018 23:35

Mouka se nepřesívá, ale prosívá → kvůli provzdušnění.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek