Jak velkou televizi na vzdálenost 3 metry?
Jak velkou televizi na vzdálenost 3 metry?
Pěkný den přeji. Řeším s manželkou jak velkou televizi koupit do obýváku. Budeme na ní koukat z gauče na vzdálenost 3 metry. Jakou úhlopříčku televize doporučujete na vzdálenost 3 metry? Je nám okolo 40 let a brýle nenosíme.
V nějakém showroomu si to vyzkoušej...

Momentálně mám 49" taky na cca 3 m - a není to velké, např. záběry přírody jsou perfektní.
A xixty v seriálech mne neděsí - nekoukám na to...
___
BTW - pohlídej si i další parametry - kontrast, max. jas, frekvenci, rozlišení (docela se liší a mají značný vliv na kvalitu obrazu). A netuším, jaký máš zdroj signálu - ale bez T2 už bych TV nekupoval.

Momentálně mám 49" taky na cca 3 m - a není to velké, např. záběry přírody jsou perfektní.
A xixty v seriálech mne neděsí - nekoukám na to...

___
BTW - pohlídej si i další parametry - kontrast, max. jas, frekvenci, rozlišení (docela se liší a mají značný vliv na kvalitu obrazu). A netuším, jaký máš zdroj signálu - ale bez T2 už bych TV nekupoval.
Vyhlídni si, která to bude, tedy jakou bude mít úhlopříčku. https://www.alza.cz/doporucena-pozorovaci-vzdalenost-tv
Re: Jak velkou televizi na vzdálenost 3 metry?
Jaká by měla být vzdálenost sedačky od televize s úhlopříčkou 80"? Ideální z vlastních zkušeností. Zrovna se stěhujeme a plánujeme obývák