Stránka 1 z 1

Střílení divokých prasat

Napsal 08 kvě 2017 11:39
od Prokop
Kde končí zastřelená divoká prasata? Co dělají myslivci když zastřelí divoké prase? Měl jsem v lesní hospůdce guláš, je možné že byl z divočáka?

Napsal 08 kvě 2017 11:52
od Mudr.Lant
Tak veškerá zvěř se střílí hlavně pro jídlo. Pokud na jídelníčku byl napsaný z divočáka, tak by to měl být z divočáka, ale jsou i hospody, kde si vymyslí název jídla a přitom v něm není nic od zvěře, což znalec jídla ovšem pozná.

Napsal 08 kvě 2017 12:12
od satam
Jelikož je tato problematika poměrně složitá, dovolím si dát odkaz na vyčerpávající vysvětlení:
http://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivo ... nou-zveri-

Napsal 08 kvě 2017 12:28
od Ann
Mudr.Lant Tak veškerá zvěř se střílí hlavně pro jídlo. Pokud na jídelníčku byl napsaný z divočáka, tak by to měl být z divočáka, ale jsou i hospody, kde si vymyslí název jídla a přitom v něm není nic od zvěře, což znalec jídla ovšem pozná.
Některé hospody jiný název vymyslet musí, protože vařit smějí jen z veterinárně vyšetřeného masa. Myslivec jim ale dodá levně nevyšetřené maso.

Napsal 08 kvě 2017 12:36
od Mudr.Lant
Myslivec, ctící slib, by si to nedovolil. Černou i vysokou prodávají pod cenou pytláci a záleží na hospodském, zda si vezme veterinárně neprohlédnuté maso.

Napsal 08 kvě 2017 12:42
od satam
A ČOIka to pozná a zavře mu hospodu nebo zaplatí pokutu, až se prohne :-ch