Proč se nechává maso odležet?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Polda

Proč se nechává maso odležet?

Nový příspěvek od Polda » 17 čer 2017 09:04

Jaký má význam to že se nechá maso před prodejem nejdříve odležet?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.




Uživatelský avatar
Einstein
člen
Příspěvků 645
Registrován 31 led 2017 07:09

Nový příspěvek od Einstein » 17 čer 2017 09:06

Žádné maso kromě vnitřností by se nemělo použít ihned po zabití zvířete. Maso z čerstvě zabitých zvířat totiž bývá tuhé a hůře stravitelné. Proto se nechává maso vyvěsit.

Polda

Nový příspěvek od Polda » 17 čer 2017 09:07

Jak dlouho po poražení zvířete se nechává takové maso odležet nebo vyzrát?

Ivana Baslová

Nový příspěvek od Ivana Baslová » 17 čer 2017 09:09

Teprve až se maso odleží, vyzraje, změkne a stává se lépe stravitelným. Proto se doporučuje uskladnit ho na podchlazeném místě na čtyři až pět dní.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek