Stránka 1 z 1

Proč se nechává maso odležet?

Napsal 17 čer 2017 09:04
od Polda
Jaký má význam to že se nechá maso před prodejem nejdříve odležet?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Napsal 17 čer 2017 09:06
od Einstein
Žádné maso kromě vnitřností by se nemělo použít ihned po zabití zvířete. Maso z čerstvě zabitých zvířat totiž bývá tuhé a hůře stravitelné. Proto se nechává maso vyvěsit.

Napsal 17 čer 2017 09:07
od Polda
Jak dlouho po poražení zvířete se nechává takové maso odležet nebo vyzrát?

Napsal 17 čer 2017 09:09
od Ivana Baslová
Teprve až se maso odleží, vyzraje, změkne a stává se lépe stravitelným. Proto se doporučuje uskladnit ho na podchlazeném místě na čtyři až pět dní.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.