Co jsou společné prostory v domě?
Co jsou společné prostory v domě?
Pod pojmem společné prostory (místnost v přízemí domu) si představuji že je to prostor pro všechny. Nicméně domovník to zamknul a když se ho ptám že tam chci dávat kočárek, tak na mě vyletí že to by si tam pak dával každý něco a byla by místnost plná. Tak k čemu takový společný prostor je když je ta místnost už 3 roky prázdná? No klíče nechce nikomu dát. Chápete to?
Pokud jsi majitelkou bytu, jistě ti k tomu patří i podíl na společných prostorách a pozemku pod domem a okolo domu. Máš tedy právo společné prostory využívat. Nejspíš platíte i nějaké poplatky na údržbu společných prostor. Podívej se do kupní smlouvy, nebo do katastru nemovitostí, jak je to tam zapsáno. Jestliže ti část společných prostor patří, máš právo trvat na tom, že je chceš využívat.
Promluv o tom se zástupcem společníků vlastnictví, nemůže ti ve využívání něčeho za co platíš bránit.
Promluv o tom se zástupcem společníků vlastnictví, nemůže ti ve využívání něčeho za co platíš bránit.
Promiňte, ale kdo to je "domovník"? Pokud jsem vlastníkem bytu a dům je ve vlastnictví SVJ, pak neexistuje domovník, který by mi zakázal vstup do společných prostor. Naopak bych měl mít klíč od všech uzamčených společných prostor, protože já jsem spoluvlastník, mám právo vstupu a žádnému domovníkovi do toho nic není!
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 1 Příspěvků
- 2354 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
13 led 2022 08:02
-
- 1 Příspěvků
- 1402 Zobrazení