Stránka 1 z 1

Jak dlouho vydrží rychlokvašky?

Napsal 13 črc 2017 21:13
od Filip Klepsa
Jakou trvanlivost mají rychlokvašky? Vydrží i několik měsíců?

Napsal 14 črc 2017 08:02
od Mudr.Lant
Jsou dva způsoby jak si udělat kvašáky. Pokud chceš mít rychlokvašky do 14 dnů, nálev do nich udělej horký, ale pokud chceš, aby vydržely rok a více, musíš je zalít převařenou, ale studenou vodou.

Napsal 14 črc 2017 14:29
od Eman
Rychlokvašky už ze svého názvu jsou rychle zkvašené okurky. Sice je možné je udělat i trvanlivé, ale nejlepší rychlokvašky jsou ty čerstvé, které nemají velkou trvanlivost, o to však jsou chutnější. U nás rychlokvašky nikdy nevydrží více, než týden po "vykvašení", ale je to jen proto, že je "sežereme" :D

Napsal 14 črc 2017 14:33
od Mudr.Lant
Eman Rychlokvašky už ze svého názvu jsou rychle zkvašené okurky. Sice je možné je udělat i trvanlivé, ale nejlepší rychlokvašky jsou ty čerstvé, které nemají velkou trvanlivost, o to však jsou chutnější. U nás rychlokvašky nikdy nevydrží více, než týden po "vykvašení", ale je to jen proto, že je "sežereme" :D
Můžu tě ujistit, že kvašák delší dobou naložený má lepší, vynikající chuť od rychlokvašky, kde ještě neproběhlo zcela kvašení.

Napsal 14 črc 2017 15:01
od Aleš
U nás rychlokvašky moc dlouho nevydrží, do půl roku máme celou várku pryč.