Jak si poradit při píchlé pneumatice u bicyklu?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Láďa

Jak si poradit při píchlé pneumatice u bicyklu?

Nový příspěvek od Láďa » 21 črc 2017 10:43

Budu teď jezdit dlouhé tratě kolem 20 km. Mám horské kolo. Je lepší sebou vozit náhradní duši nebo krabičku s opravnou sadou na zalepení kola? Předpokládám že to zalepení duše by trvalo hodně dlouho.

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 21 črc 2017 10:51

Rozhodně náhradní duši - s trochou cviku ji vyměníš za několik minut.
A doporučuju kvalitní pláště - omezí vlastní riziko píchnutí.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 21 črc 2017 11:04

Můžeš sebou vozit oboje. Ta krabička na lepení moc místa nezabere.
Sice to nepatří k bicyklům, ale jednou jsem jel autem do daleké ciziny a měl jsem sebou náhradní a ještě jednu plnohodnotnou a měl jsem štěstí, že jsem se tak zásobil. Cestou jsem musel použít obě.

Láďa

Nový příspěvek od Láďa » 21 črc 2017 11:20

mowla A doporučuju kvalitní pláště - omezí vlastní riziko píchnutí.
Jak je poznám mají nějaké značení?

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 21 črc 2017 11:28

Jestli můžu poradit já, tak tedy: http://cestovani.idnes.cz/jak-zvolit-pl ... a-kolo_ptp

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 21 črc 2017 12:23

Láďo - kvalitní pláště - neporadím ti přesný typ, protože nemám tucha, jak a kde jezdíš, ale v podstatě do každého pláště můžeš koupit vložku proti průrazu (např. - https://www.cyklonemcik.cz/zbozi/paska- ... elena-37mm ).
Další možností je používat bezdušové pneu (jsou odolnější nejen proti půrazu o ráfek, ale i proti klasickému píchnutí.
A - ač se ti to bude zdát podivné, odolnější proti půrazu jsou levnější pláště (anebo pláště v opravdu horní části cenového spektra), které navíc i déle vydrží (nemají tak dobré adhezní vlastnosti jako pláště dražší a současně mají větší valivý odpor a jsou těžší) - jejich nevýhody ti, nejspíš, při tak malém nájezdu, nebudou až tak vadit.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek