Stránka 1 z 1

Z čeho se vyrábí ovesné vločky?

Napsal 02 srp 2017 23:05
od Petr Opletal
Pěkný večer. Chtěl bych se zeptat z čeho se vyrábí ovesné vločky? Nic známého mi to nepřipomíná.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Napsal 03 srp 2017 06:17
od dabač
Když to jsou ovesné vločky tak jsou z ovsa.Oves po vymlácení a zbavený svrchní slupky otruby se válcuje v zařízení k tomu určeném.No a konečný produkt je ovesná vločka.Je to vlastně rozpláclá obilnina ovsa.Takto se vločkují i ostatní obilniny.V současné době se vločkuje třeba ječmen ke krmným účelům.Výhoda tohoto zpracování obilnin pro krmné účely je v tom že je daleko méně odpadu jak při šrotování.

Napsal 03 srp 2017 08:05
od Petr Opletal
To je docela zajímavé. Každopádně děkuji za vysvětlení. Pěkný den.

Napsal 03 srp 2017 12:28
od satam
dabač Když to jsou ovesné vločky tak jsou z ovsa.Oves po vymlácení a zbavený svrchní slupky otruby se válcuje v zařízení k tomu určeném.No a konečný produkt je ovesná vločka.Je to vlastně rozpláclá obilnina ovsa.Takto se vločkují i ostatní obilniny.V současné době se vločkuje třeba ječmen ke krmným účelům.Výhoda tohoto zpracování obilnin pro krmné účely je v tom že je daleko méně odpadu jak při šrotování.
Petře, prosím, neber to ve zlém, ale některé věci bychom měli pojmenovávat přesně, takže ne obilnina ovsa, nýbrž obilka, popř. zrno. Proti těm ostatním tvým obilninám nic nemám, patří tam správně ;)

Napsal 03 srp 2017 15:50
od dabač
já to beru šéfe.

Napsal 03 srp 2017 16:19
od Mudr.Lant
dabač Když to jsou ovesné vločky tak jsou z ovsa.Oves po vymlácení a zbavený svrchní slupky otruby se válcuje v zařízení k tomu určeném.No a konečný produkt je ovesná vločka.Je to vlastně rozpláclá obilnina ovsa.Takto se vločkují i ostatní obilniny.V současné době se vločkuje třeba ječmen ke krmným účelům.Výhoda tohoto zpracování obilnin pro krmné účely je v tom že je daleko méně odpadu jak při šrotování.
Trošku bych poopravil něco o krmné směsi. Pokud by se zpracovávalo zrní takovým způsobem, který popisuješ, tak by větší část zůstala v kravinci nestrávena (nevím jak se řekne prasečí, ale asi prasečinec) a ze šrotování je z odpadu pouze prach, ale ten je i u tebou zmiňovanou metodou.Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.