Stránka 1 z 1

Je teflon dobrý povrch na pánvičce?

Napsal 05 srp 2017 09:29
od Alex
Dá se říct že jsou teflonové pánve jedny z nejlepších? Chceme koupit novou pánev ale aby vydržela několik let.

Napsal 05 srp 2017 09:32
od satam
Je dobrý, ale lepší je keramika nebo přírodní kámen. Pochopitelně jako povrch na pánvičce. Teflon je hodně choulostivý na poškození, keramika a kámen jsou podstatně odolnější.

Napsal 05 srp 2017 09:40
od mowla
Alex Dá se říct že jsou teflonové pánve jedny z nejlepších?
Nejsou...
;)
Mnohem lepší - jak už napsal kolega, je keramika.
"Přírodní kámen" je taková podivnost, ale i ten je lepší, než jen teflon.

Napsal 05 srp 2017 10:58
od Mudr.Lant
Páni kuchaři, zapomněli jste na staletím osvědčenou litinu, která předčí výše vyjmenované.
Ten teflon je dobrý do té doby, než se začne odlupovat při nešetrném čištění a používání ostrých předmětů.

Napsal 05 srp 2017 11:12
od mowla
Mudr.Lant Páni kuchaři, zapomněli jste na staletím osvědčenou litinu, která předčí výše vyjmenované.
Ten teflon je dobrý do té doby, než se začne odlupovat při nešetrném čištění a používání ostrých předmětů.
Litina je vynikající - ale jen při vyšších teplotách (typicky maso), např. míchaná vejce, pokud je chceš udělat do ´mazlava´, se do povrchu vpijí...
Pokud máš litinu glazovanou (smalt), zase přicházíš o výhodu litiny - možnost rozpálení doruda (smalt to nemá rád)...
;)
Inu - není pánev jako pánev, některé dvounohé jsou pěkně žhavé...
:lol: