Perlivá voda na přípravu jídla?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Drahuš

Perlivá voda na přípravu jídla?

Nový příspěvek od Drahuš » 06 srp 2017 10:20

Může se použít perlivé voda bealená na přípravu polévek či jiného jídla?




Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 06 srp 2017 10:27

Bez problému...
Jde o nepříliš stabilní slabou kyselinu, která se ohřátím rozloží na vodu a oxid uhličitý (plyn, vyprchá).
Spíše - v případě, že jde o kyselku, dej pozor na její základní chuť (i když varem se i značné množství rozpuštěných solí vysráží).

Uživatelský avatar
Jitule
člen
Příspěvků 1592
Registrován 20 bře 2016 07:27

Nový příspěvek od Jitule » 06 srp 2017 10:32

Také z této perlivé vody občas vaříme na chatě. Stačí s lahví několikrát zatřepat a bublinky vylétají.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 06 srp 2017 10:35

U nás se používá neslazená perlivá voda do knedlíků a dalších těst, přidáváme ji do rozšlehaných vajec, které se používají k trojobalu, ale nevzpomínám, že bychom z ni vařili polévku, snad bych ji použil, kdyby nebyla normální voda a stejně, oxid uhličitý by se měl vytratit při jakémkoli vaření.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek