Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Drahuš
Nový příspěvek
od Drahuš » 06 srp 2017 10:20
Může se použít perlivé voda bealená na přípravu polévek či jiného jídla?
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 06 srp 2017 10:27
Bez problému...
Jde o nepříliš stabilní slabou kyselinu, která se ohřátím rozloží na vodu a oxid uhličitý (plyn, vyprchá).
Spíše - v případě, že jde o kyselku, dej pozor na její základní chuť (i když varem se i značné množství rozpuštěných solí vysráží).
-
Jitule
- člen
- Příspěvků 1592
- Registrován 20 bře 2016 07:27
Nový příspěvek
od Jitule » 06 srp 2017 10:32
Také z této perlivé vody občas vaříme na chatě. Stačí s lahví několikrát zatřepat a bublinky vylétají.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 06 srp 2017 10:35
U nás se používá neslazená perlivá voda do knedlíků a dalších těst, přidáváme ji do rozšlehaných vajec, které se používají k trojobalu, ale nevzpomínám, že bychom z ni vařili polévku, snad bych ji použil, kdyby nebyla normální voda a stejně, oxid uhličitý by se měl vytratit při jakémkoli vaření.
-
-
- 9 Příspěvků
- 1143 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
07 úno 2017 11:09
-
-
- 3 Příspěvků
- 649 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
20 kvě 2017 07:31
-
-
- 6 Příspěvků
- 1084 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
30 pro 2017 18:38
-
-
- 2 Příspěvků
- 1303 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Zitule
16 črc 2016 19:06
-
-
- 2 Příspěvků
- 1061 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
18 lis 2016 12:45