Stránka 1 z 1

Perlivá voda na přípravu jídla?

Napsal 06 srp 2017 10:20
od Drahuš
Může se použít perlivé voda bealená na přípravu polévek či jiného jídla?

Napsal 06 srp 2017 10:27
od mowla
Bez problému...
Jde o nepříliš stabilní slabou kyselinu, která se ohřátím rozloží na vodu a oxid uhličitý (plyn, vyprchá).
Spíše - v případě, že jde o kyselku, dej pozor na její základní chuť (i když varem se i značné množství rozpuštěných solí vysráží).

Napsal 06 srp 2017 10:32
od Jitule
Také z této perlivé vody občas vaříme na chatě. Stačí s lahví několikrát zatřepat a bublinky vylétají.

Napsal 06 srp 2017 10:35
od Mudr.Lant
U nás se používá neslazená perlivá voda do knedlíků a dalších těst, přidáváme ji do rozšlehaných vajec, které se používají k trojobalu, ale nevzpomínám, že bychom z ni vařili polévku, snad bych ji použil, kdyby nebyla normální voda a stejně, oxid uhličitý by se měl vytratit při jakémkoli vaření.