Stránka 1 z 1

Vodit děti do školky nalačno?

Napsal 09 srp 2017 09:47
od Bára
Mají děti snídat před odchodem do školky? Mají tam prý v 8:30 takovou svačinku.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Napsal 09 srp 2017 09:54
od satam
Nechal bych to i trochu na nich. Jsou děti, které se vzbudí a mají hlad, tedy jim dej lehkou snídani. A pak jsou děti, které třeba dvě hodiny od probuzení nevezmou sousto do úst. Nech je tedy nalačno, oni si dají ve školce.

Napsal 09 srp 2017 09:55
od mowla
A v kolik vstávají?
;)
Osobně jsem pro snídani, pořádnou, před odchodem do školy...

Napsal 09 srp 2017 10:06
od Mudr.Lant
Naši vnuci a všechny děti chodí do školky na lačno, kde se jim podává vhodná strava pro děti, učí se stolování... a tak je to správně. Já bych jim mohl dát třeba i tlačenku s cibulí.

Napsal 09 srp 2017 10:14
od mowla
Mudr.Lant Já bych jim mohl dát třeba i tlačenku s cibulí.
Cibuli před školou?? To by nemohli líbat spolužačky...
:lol:

Napsal 09 srp 2017 10:15
od Mudr.Lant
Říkám třeba, ale co kdybych jim dal na cestu klobásu do ruky? :-ch

Napsal 09 srp 2017 10:33
od mowla
Klobása je fajn...
Nebo jitrnička...
Bůček, vařený, paprikou obalený...
:lol:
Saaakra, jdu se nadlábnout...

Napsal 09 srp 2017 10:35
od Mudr.Lant
Co si dáš, cereálie nebo BEBE nové ráno? :lol:

Napsal 09 srp 2017 11:34
od mowla
Mudr.Lant Co si dáš, cereálie nebo BEBE nové ráno? :lol:
Saské fuuuj...
Dal jsem si vývar (nudle vlastní :)) a chorizo jako zakusecek. a:-)

Napsal 09 srp 2017 14:21
od Mudr.Lant
Nudle opravdu vlastní nebo nosní?! Teď nevím .... a v těch vedrech polívku? :o

Napsal 09 srp 2017 14:32
od mowla
Polívka je ve vedru nejlepší...
;)
Nudle vlastní, vlastnoručně jsem hnětl. v těchhle vedrech sušil, vlastnoručně krájel...
a:-)

Napsal 09 srp 2017 14:39
od Mudr.Lant
... receptík by nebyl? ;)

Napsal 09 srp 2017 14:52
od mowla
Nic tajného, ale přesný recept nemám - vařím přiměřeně...
Na cca 0,25 kila hrubé mouky tak 5 cl oleje (používám olivový, panenský), asi dvě vejce (podle konzistence - těsto musíš mít co nejtužší, hněte se v rukou na vále).
Pak vyválíš co nejtenší placku (podsypáváš moukou) a necháš přiměřeně oschnout (tak, aby se nelámala hned, ale přehnout jít nesmí), nakrájíš na akorát široké proužky (délka nudlí) a pak napříč (klidně několik vrstev) krájíš tenké proužky (ostrý, tenký nůž s jemnou čepelí, ideálně široký - pohodlně si jej opřeš o palec druhé ruky).
A dosušíš...

Napsal 09 srp 2017 14:55
od Mudr.Lant
Díky, ale dělat si domácí nudle jen ze čtvrt kila mouky? Ale proč ne, když má člověk více volného času.

Napsal 09 srp 2017 15:03
od mowla
Víš, kolik je to nudlí??
:lol:
Mám plnou dózu... No - těď už ne, ale po výrobě byla...
:lol:
BTW - nemám problém si nudle kdykoli vyrobit čerstvé...

Napsal 09 srp 2017 15:10
od satam
Mudr.Lant Nudle opravdu vlastní nebo nosní?! Teď nevím .... a v těch vedrech polívku? :o
Promiň, ale seš nechutnej :-nPoznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.