Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Dana 28
Nový příspěvek
od Dana 28 » 20 srp 2017 10:49
Zajímalo by mě, na kolik stupňů se musí ohřát pokrm aby se zničili případné bakterie listeriozy v něm.
-
Alois
Nový příspěvek
od Alois » 20 srp 2017 10:50
Myslím že bude stačit pokrm převařit a měl by být bez této bakterie.
-
Daniela
Nový příspěvek
od Daniela » 20 srp 2017 10:51
Podle hlavního hygienika zničí bakterie listeriozy ohřátí pokrmů minimálně na 70 stupňů. Tak prý již nákaza touto nemocí nehrozí.
-
Bohumila
Nový příspěvek
od Bohumila » 20 srp 2017 10:52
Pokud jíš pouze převařené jídla, nemusíš se bát nákazy. Hlavně neskladovat vařené jídlo se syrovým nebo nepoužívat stejný nůž po krájení syrového masa.
-
-
- 2 Příspěvků
- 1078 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
27 říj 2016 19:10
-
-
- 2 Příspěvků
- 1615 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Oli
24 úno 2016 07:39
-
-
- 2 Příspěvků
- 1304 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od pavel
30 dub 2016 19:34
-
-
- 1 Příspěvků
- 882 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Paulie
16 čer 2016 17:48
-
-
- 4 Příspěvků
- 1694 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od nechápavá
23 úno 2017 11:52