Může taxikář telefonovat za jízdy?
Může taxikář telefonovat za jízdy?
Každý týden jezdím taxíkem. Pokud mu někdo volá, normálně zvedne telefon a drží ho u ucha. Mají taxikáři nějakou výjimku?
V tom případě vůbec nelez do žádného auta ani jako řidič a nevyjížděj na ulici. Jsem taxikář, používám handsfree a když vidím ty spousty řidičů s telefonem na uchu, tak si říkám jednak k čemu je ten zákaz a pak že vlastně to je ještě docela dobré, protože nehod kvůli držení telefonu v ruce je docela málo.mowla Osobně bych s taxikářem telefonujícím za jízdy "z ruky" už nikdy nejel.
Mám se rád...
Řídím, poměrně dost - a telefonuju za volantem zcela výjimečně, i když HF mám...satam V tom případě vůbec nelez do žádného auta ani jako řidič a nevyjížděj na ulici. Jsem taxikář, používám handsfree a když vidím ty spousty řidičů s telefonem na uchu, tak si říkám jednak k čemu je ten zákaz a pak že vlastně to je ještě docela dobré, protože nehod kvůli držení telefonu v ruce je docela málo.

To je právě ten český kocourkov.Zákon nikdo nedodržuje a tak je v podstatě zbytečný.Proč to nezruší? To samé denní svícení.Nikde není statisticky dokázáno že se snížily nehody.Ale protože ve Finsku svítí tak v Česku budou také svítit.Celkem chápu když musela svítit jednostopá vozidla.tam to určité opodstatnění mělo.Ale teď klidně tu motorku může ostatní účastník provozu na silnici přehlédnout a dojde k nehodě.Pro mě jedna z dalších pitomostí.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 2 Příspěvků
- 1161 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od prasák
07 dub 2016 22:42