Stránka 1 z 1

Hřib kovář použití?

Napsal 28 srp 2017 08:31
od Lucie Drážková
Dobrý den. Dostala jsem od známých ze západních Čech hřiby kováře. Prý se jedná o poměrně tuhou houbu. Jaké jídlo z ní doporučujete udělat?

Napsal 28 srp 2017 10:08
od Mudr.Lant
Říká se, že takový hřib se nemá smažit jako obalovaný, ale měl by aspoň 20 minut přejít varem a tedy je vhodný do polévek, nebo jej usušit.

Napsal 28 srp 2017 12:47
od Alice
Chce to krájet na opravdu slabé plátky. Je to tuhá houba.

Napsal 28 srp 2017 12:49
od mowla
Kováře je nutné dobře tepelně upravit, takže je vhodný třeba do houbového guláše, do polévky (nejen houbové, vynikající je i kyselici nebo kyselu), vhodný je kuba nebo prazenice (tam dusit rovnou s cibulkou), pod pečené maso...
Pochutnas si.
;)