Jak se léčí strach z výšek?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Marie Horová

Jak se léčí strach z výšek?

Nový příspěvek od Marie Horová » 29 srp 2017 09:04

Pokud má někdo problém že se bojí výšek, jak se tohoto strachu zbavit? Kromě toho překonávat se, dají se na to užívat nějaké léky? Pomůže se strachem z výšek i psycholog?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 29 srp 2017 09:17

Léky??? - nedoporučuju, je mnohem zdravější se stresu vyhýbat, než jej přerážet medikamenty...
;)
Ale jo - psycholog i psychiatr mohou pomoci, pomůže také autosugesce, holotropní dýchání, soustředění se (v nepříjemné situaci) na něco jiného...
Konzultaci s psychologem určitě doporučím na jakoukoli fobii - ten pak doporučí vhodnou metodu k "léčení".
;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 29 srp 2017 10:06

Když jsem byl mladý, lítal jsem po střechách, lozil po vysokých stromech bez jištění, ale dnes mi dělá problém vylézt na vyšší žebřík a kvůli tomu nebudu přece vyhledávat lékařskou pomoc. Pokud mám strach z výšek, tak je nevyhledávám.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 29 srp 2017 10:51

Léky ne, pomůže jedině překonávat a to postupně. Začni si zvykat na pohled z malých výšek a postupně výšku přidávej. Co tě nezabije, to tě posílí. ;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 29 srp 2017 11:00

Ann Léky ne, pomůže jedině překonávat a to postupně. Začni si zvykat na pohled z malých výšek a postupně výšku přidávej. Co tě nezabije, to tě posílí. ;)
Jo, já jednou spadl ze sedmimetrového žebříku...

Anneska
člen
Příspěvků 44
Registrován 21 srp 2017 14:51

Nový příspěvek od Anneska » 30 srp 2017 13:09

Přesně tak, začít pomalu a zvykat si, ale to asi stejně nikdy nevylezeš 50m nahoru aniž by si strach necítil. Vím, že v Praze se těmito fobiemi zabývá jedna paní.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek