Stránka 1 z 1

Proč se namáčí čočka do studené vody?

Napsal 01 zář 2017 09:54
od Pavlína Š
Nechápu důvod proč namáčet čočku do studené vody. Nebude lepší jí namočit do teplé vody?

Napsal 01 zář 2017 10:05
od mowla
Obecně se k vaření používá spíše voda studená - někdy je to nutné (vývary), někdy jen vhodné - teplá voda z vodovodu bude totiž s vyšší pravděpodobností kontaminovaná lecjakými bakteriemi, než voda studená (navíc teplá může být i chuťově narušená) - několikahodinové namočení čočky do koktejlu bakterií jídlu neprospěje...
;)
Pokud se ti chce vodu před namočením čočky převařit a ochladit na přijatelnou teplotu (tak do 40°C), můžeš.
Ale namočení čočky do vody studené je jednodušší a přitom dostatečné.
;)

Napsal 01 zář 2017 10:13
od Pavlína Š
Děkuji za vysvětlení

Napsal 01 zář 2017 17:04
od Mudr.Lant
Já nechápu, proč vůbec čočku namáčet!