Stránka 1 z 1
Do jakého oleje nakládat sýr?
Napsal 10 zář 2017 13:23
od Vlado
Jaký olej je nejvhodnější na nakládání sýru? Chci zkusit naložit hermelín.
Napsal 10 zář 2017 13:42
od mowla
Záleží na tom, jaký olej ti chutná...
Osobně bych použil rafinovaný slunečnicový olej nebo olej řepkový (jsou takřka bez chuti - neovlivní chuť sýra)...
Ale pokud ti více chutná slunečnicový olej panenský (lisovaný zastudena), klidně použij ten...
Žádnou škodu neuděláš ani použitím olivového oleje - jen jím bude chuť hermelínu poněkud zastřena.
Samozřejmě můžeš použít i jiné dostatečně tekuté oleje - dýňový, ořechový, rýžový (rozhodně nedoporučuju třeba kokosový - v chladu rychle tuhne, takže v lednici by se sýr nemarinoval).
Napsal 10 zář 2017 14:43
od Vlado
Dobře zkusím ten slunečnicový olej.
Napsal 10 zář 2017 15:41
od Jitule
Já nakládám jedině do olivového oleje, ale je pravda že si musíš na jeho chuť nejdříve zvyknout.
Napsal 10 zář 2017 16:08
od satam
Všude píšou slunečnicový, ale já osobně bych použil jedině panenský olivový
Napsal 10 zář 2017 16:26
od mowla
Jitule, Satam - na hermelín se spoustou koření je olovového škoda...
A stejnětak je škoda hermelína, chutná-li po olivách...
Mám rád olivy i hermelín...
Napsal 10 zář 2017 16:34
od satam
Napsal 10 zář 2017 16:45
od Mudr.Lant
Nakládejte si ho třeba do Mogulu, já ty blafy nejím.
Napsal 10 zář 2017 16:56
od satam
Mudr.Lant Nakládejte si ho třeba do Mogulu, já ty blafy nejím.
A proč nám tedy tady sděluješ nesmysly, na které se nikdo neptal
Napsal 10 zář 2017 17:03
od Mudr.Lant
Neměl by na to reagovat Vlado?
Nebo jsi
samozvaným moderátorem?
Napsal 10 zář 2017 17:12
od satam
Mudr.Lant Nebo jsi samozvaným moderátorem?
Klidně to tak ber. Na rozdíl od tebe mám zájem na tom, aby tady byla poradna a ne drbárna, ve které si jeden egoista honí své ego.