Stránka 1 z 1
Řízek se při smažení kroutí.
Napsal 11 zář 2017 18:19
od Dominik
Jak to udělat aby se řízek při smažení nekroutil? Používám maso krkovice, strouhanku mám čerstvou a vajíčka taky.
Napsal 11 zář 2017 18:34
od Mudr.Lant
Aby se nekroutil, musí naříznout dokola maso. Asi 1 - 2 cm a tím přetneš blány.
Napsal 11 zář 2017 19:07
od Dominik
Příště to vyzkouším.
Napsal 11 zář 2017 19:09
od Matěj Trdelka
Jak píše Mudr.Lant, maso se při smažení začne stahovat a tím se kroutí. Pokud ho nařízneš, nestane se tak.
Napsal 12 zář 2017 07:14
od mowla
Krkovičku po obvodu dobře odblaň - pak se kroutit nebude.
Anebo - jak píše MUDrLant - obvodové blány tak co centimetr či dva přeruš řezem - mezisvalové blány se teplem stahují více, než vlastní maso, takže obvod plátku se smrští více, než vlastní plátek (vyzkoušej si to

), proto se řízek/steak kroutí (čím tenší, tím více).
