Stránka 1 z 1

Kde nechat dozrát syrečky?

Napsal 13 zář 2017 16:52
od Tereza
Syrečky jsou po rozkrojení uvnitř ještě bílé. Jedná se nejspíš o nevyzrálý tvaroh. Kde je nechat aby dozrály? Můžu je dát do lednice?

Napsal 13 zář 2017 16:55
od Mudr.Lant
Lepší je uložit do sklenice, zavíčkovat a nechat někde v kuchyni při pokojové teplotě. Rychleji uzrají než v lednici.

Napsal 13 zář 2017 17:57
od Tereza
A nezkazí se?

Napsal 13 zář 2017 18:11
od Mudr.Lant
Tereza A nezkazí se?
Za dva, tři dny určitě ne, ale podívej se, do jakého data je spotřeba, ale jak píšeš, že jsou ještě nevyzrále, tak to nehrozí a můžeš v průběhu stav tvarůžku kontrolovat, ale myslím, že to není nutné. Pravda, byla by škoda, kdyby se zkazily a ty vyhodila 30 korun za 90 gr.

Napsal 13 zář 2017 18:50
od mowla
Tereza A nezkazí se?
Tvarůžky se nezkazí, jen dozrají...
Pak smrdí jako bolavá noha, ale chuťově jsou vynikající...

Napsal 13 zář 2017 18:54
od Mudr.Lant
mowla Tvarůžky se nezkazí, jen dozrají...
Pak smrdí jako bolavá noha, ale chuťově jsou vynikající...
Pravda, nezkazí, ale můžou odpochodovat. :-ch

Napsal 13 zář 2017 19:41
od dabač
Také přispěji trošku do diskuse.Už je to tak dvacet roků možná víc jsem koupil asi 5 ks sýru Romadur.Měl jsem škodovku a nákup ještě s dalším na přední sedačce.No abych to zkrátil.Asi po třech měsících při takovém větším úklidu pod sedačkou bylo v igelitovém pytlíku 5 ks sýru romadůr.Ale abych pravdu řekl tak úplně v jiné konzistenci než by člověk očekával.Sýr byl vyzrálý jako tvrdý zkrátka cihla.A byl opravdu chutný i když poměrně slanější.A co je zajímavé že ani celou dobu nebyl cítit.Ne proto že v mém auťáku by byl větší smrad než z toho Romaduru ale prostě tak nějak zrál bez smradu.Vždy když tuto příhodu někde dám k dobru tak prý kecám.Ale nekecám a opravdu to bylo tak jak to píši.

Napsal 13 zář 2017 21:18
od Mudr.Lant
dabač Také přispěji trošku do diskuse.Už je to tak dvacet roků možná víc jsem koupil asi 5 ks sýru Romadur.Měl jsem škodovku a nákup ještě s dalším na přední sedačce.No abych to zkrátil.Asi po třech měsících při takovém větším úklidu pod sedačkou bylo v igelitovém pytlíku 5 ks sýru romadůr.Ale abych pravdu řekl tak úplně v jiné konzistenci než by člověk očekával.Sýr byl vyzrálý jako tvrdý zkrátka cihla.A byl opravdu chutný i když poměrně slanější.A co je zajímavé že ani celou dobu nebyl cítit.Ne proto že v mém auťáku by byl větší smrad než z toho Romaduru ale prostě tak nějak zrál bez smradu.Vždy když tuto příhodu někde dám k dobru tak prý kecám.Ale nekecám a opravdu to bylo tak jak to píši.
:-y