Jak chutnají sušené žampiony?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Fialka

Jak chutnají sušené žampiony?

Nový příspěvek od Fialka » 18 zář 2017 17:13

Co si budeme povídat, žampion nemá takové to pravé houbové aroma. Bude žampion po usušení více aromatický jako jsou ostatní sušené houby?




Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 18 zář 2017 17:20

Ne, nebude...
Pokud chceš aspoň trochu voňavější houbu, kup si hlivu...
;)
Ovšem - dubaky ani kuřátka tím nedozenes...
Ó lisacich či vaclavkach ani nehovoře ...

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 18 zář 2017 18:29

Pokud bys usušil hnědé žampiony, které chutí připomínají suchohřiby, tak ty jsou aromatičtější než bílé. Jako že houby čerstvě připravené v jídle nemusím, ale mám za to, že usušené a rozdrcené mají silnější aróma a proto je takto zpracováváme v kuchyni.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 18 zář 2017 18:48

Mudr.Lant ...usušené a rozdrcené mají silnější aróma a proto je takto zpracováváme v kuchyni.
No jo, usušených a nadrcených jich tam nacpeš víc...
:lol: :lol: :lol:
Nemají "silnější aroma", jde o množství...
;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 18 zář 2017 19:26

mowla No jo, usušených a nadrcených jich tam nacpeš víc...
:lol: :lol: :lol:
Nemají "silnější aroma", jde o množství...
;)
Nebudu se s tebou přít.


Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 18 zář 2017 19:29

Mudr.Lant Nebudu se s tebou přít.
V tomto směru to nemá smysl...
:lol: :lol: :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 18 zář 2017 19:33

Tak schválně. Pokud usuším 10 dkg čerstvých žampiónů, nedá to množství suchých takové aróma?
Nebo jinak. Který s kmínů je aromatičtější: Celý, drcený nebo mletý?!

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 18 zář 2017 19:42

Mudr.Lant Nebo jinak. Který s kmínů je aromatičtější: Celý, drcený nebo mletý?!
Aromatické jsou všechny stejně... Jde ovšem o to, jak významně ((v čase) aroma uvolňují...

Drcený... Ovšem čerstvě drcený...
Mám hmoždíř...
:lol: :lol: :lol:
___
Pokud dáš kmín k dušenému masu, je vcelku jedno, v jaké formě...
:lol:

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 18 zář 2017 19:45

Mudr.Lant Pokud usuším 10 dkg čerstvých žampiónů, nedá to množství suchých takové aróma?
10 deka čerstvých žampionů???
Toho množství poté usušených a nadrcených si v bigosu ani nevšimneš...
:lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 18 zář 2017 21:53

mowla 10 deka čerstvých žampionů???
Toho množství poté usušených a nadrcených si v bigosu ani nevšimneš...
:lol:
houby do bigosu dává jen magor. Nedívej se na recept, který je okopírovaný z polské strany. Věci se mají jinak. Sežral jsem kvantum bigosu, ale v žádném nebyly houby, pouze v bigosu předkládaný na Wigilie.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 19 zář 2017 18:18

Co je Bigos?

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 19 zář 2017 18:20

dabač Co je Bigos?
Bigos je polské národní jídlo, jako u nás je vepřo, zelo, knedlo, popřípadě svíčková. Kdo neochutnal, nemůže hanit či vychvalovat.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 19 zář 2017 18:23

dík.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 19 zář 2017 18:27

dabač dík.
Chceš recept? :-ch

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 19 zář 2017 19:29

Ne díky.Vaření není moje hobby.To nechávám na manželce.Nejsem ani gurmán co by chtěl jídla vyzkoušet.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek