Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Fialka
Nový příspěvek
od Fialka » 18 zář 2017 17:13
Co si budeme povídat, žampion nemá takové to pravé houbové aroma. Bude žampion po usušení více aromatický jako jsou ostatní sušené houby?
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 18 zář 2017 17:20
Ne, nebude...
Pokud chceš aspoň trochu voňavější houbu, kup si hlivu...
Ovšem - dubaky ani kuřátka tím nedozenes...
Ó lisacich či vaclavkach ani nehovoře ...
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 18 zář 2017 18:29
Pokud bys usušil hnědé žampiony, které chutí připomínají suchohřiby, tak ty jsou aromatičtější než bílé. Jako že houby čerstvě připravené v jídle nemusím, ale mám za to, že usušené a rozdrcené mají silnější aróma a proto je takto zpracováváme v kuchyni.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 18 zář 2017 18:48
Mudr.Lant ...usušené a rozdrcené mají silnější aróma a proto je takto zpracováváme v kuchyni.
No jo, usušených a nadrcených jich tam nacpeš víc...
Nemají "silnější aroma", jde o množství...
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 18 zář 2017 19:29
Mudr.Lant Nebudu se s tebou přít.
V tomto směru to nemá smysl...
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 18 zář 2017 19:33
Tak schválně. Pokud usuším 10 dkg čerstvých žampiónů, nedá to množství suchých takové aróma?
Nebo jinak. Který s kmínů je aromatičtější: Celý, drcený nebo mletý?!
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 18 zář 2017 19:42
Mudr.Lant Nebo jinak. Který s kmínů je aromatičtější: Celý, drcený nebo mletý?!
Aromatické jsou všechny stejně... Jde ovšem o to, jak významně ((v čase) aroma uvolňují...
Drcený... Ovšem čerstvě drcený...
Mám hmoždíř...
___
Pokud dáš kmín k dušenému masu, je vcelku jedno, v jaké formě...
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 18 zář 2017 19:45
Mudr.Lant Pokud usuším 10 dkg čerstvých žampiónů, nedá to množství suchých takové aróma?
10 deka čerstvých žampionů???
Toho množství poté usušených a nadrcených si v bigosu ani nevšimneš...
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 18 zář 2017 21:53
mowla 10 deka čerstvých žampionů???
Toho množství poté usušených a nadrcených si v bigosu ani nevšimneš...
houby do bigosu dává jen magor. Nedívej se na recept, který je okopírovaný z polské strany. Věci se mají jinak. Sežral jsem kvantum bigosu, ale v žádném nebyly houby, pouze v bigosu předkládaný na Wigilie.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 19 zář 2017 18:20
dabač Co je Bigos?
Bigos je polské národní jídlo, jako u nás je vepřo, zelo, knedlo, popřípadě svíčková. Kdo neochutnal, nemůže hanit či vychvalovat.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 19 zář 2017 18:27
dabač dík.
Chceš recept?
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
- Registrován 06 črc 2016 14:10
Nový příspěvek
od dabač » 19 zář 2017 19:29
Ne díky.Vaření není moje hobby.To nechávám na manželce.Nejsem ani gurmán co by chtěl jídla vyzkoušet.
-
-
- 3 Příspěvků
- 690 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
18 bře 2018 19:56
-
-
- 4 Příspěvků
- 901 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
17 pro 2016 15:24
-
-
- 2 Příspěvků
- 859 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Xen
07 čer 2017 14:08
-
-
- 3 Příspěvků
- 724 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Hugin 45
28 srp 2017 19:14
-
-
- 1 Příspěvků
- 629 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
06 srp 2018 19:31