Na kolik stupňů péct bůček v celku?
Napsal 02 říj 2017 16:21
Na kolik stupňů péct bůček vcelku bez kosti v pekáčku v troubě přikrytý poklicí?
Všeobecná poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata.
https://www.24poradna.eu:443/
asitak 3,5 - 4 hodiny. Už vidím hladového manžela nebo děti, jak se dívají když se v troubě peče bůček přes 4 hodiny. Neříkám, může to být vynikající, jak dlouhé probublávaní hov. vývaru nebo smažení cibule pod guláš, ale to si můžou dovolit jen ti, kteří mají spousta času.mowla Já peču pomalu - tedy asitak na 100° - 120° C, asitak 3,5 - 4 hodiny, vždy cca po hodině otočím (začínám vnější stranou - tedy kůží, dolů)...
Na závěr pak vnější stranou nahoru (je-li s kůží, pak ji předem naříznu na čtverečky), cca půlhodiny grilovat na max., do křupava.
Mudr.Lant ... to si můžou dovolit jen ti, kteří mají spousta času.
Díky za radu, kterou ale nevyužiji. Ale jen tak, pro zajímavost. Chceš říct, že při 65°C se kachna peče, respektive pouští tuk?mowla
Není to tak hrozné - o maso v troubě se nemusíš starat, stačí je začít péct v dostatečném předstihu...
![]()
Proto taky třeba guláš peču - netrávím jeho mícháním mládí...
A ještě ti poradím - kachnu dělám 12 - 13 hodin, začínám o půlnoci a starosti jsou - někdy okolo desáté dopoledne sundám z pekáčů alobal, sliju tuk (a schovám si jej na chleba), vrátím alobal a zvýším teplotu ze 65°C na cca 120°C.
A tak okolo půl dvanácté sundám alobal a teplotu zvednu na 180°C (na kůrčičku).
V poledne je kačka na talíři.
Jo jo - přesně tak...Mudr.Lant Díky za radu, kterou ale nevyužiji. Ale jen tak, pro zajímavost. Chceš říct, že při 65°C se kachna peče, respektive pouští tuk?
Už se blíží posvícenská husa, zkusím to, ale chraň tě sv. Bartoloměj.mowla Jo jo - přesně tak...
A přestože je měkká (včetně propečených kloubů a chrupavek), není maso vysušené.
Uvidíš...Mudr.Lant Už se blíží posvícenská husa, zkusím to, ale chraň tě sv. Bartoloměj.![]()