Stránka 1 z 1

Na kolik stupňů péct bůček v celku?

Napsal 02 říj 2017 16:21
od zdenka
Na kolik stupňů péct bůček vcelku bez kosti v pekáčku v troubě přikrytý poklicí?

Napsal 02 říj 2017 16:32
od Mudr.Lant
Bůček peču při 180°C
Podlitý bůček chvíli peč po přikrytý a až je měkký sundej víko, polévej ho šťávou a popřípadě ještě podlij a dopeč dozlatova.

Napsal 02 říj 2017 17:45
od mowla
Já peču pomalu - tedy asitak na 100° - 120° C, asitak 3,5 - 4 hodiny, vždy cca po hodině otočím (začínám vnější stranou - tedy kůží, dolů)...
Na závěr pak vnější stranou nahoru (je-li s kůží, pak ji předem naříznu na čtverečky), cca půlhodiny grilovat na max., do křupava.
;)

Napsal 02 říj 2017 18:11
od zdenka
Dík moc. Už se peče klucan jeden. :-y

Napsal 02 říj 2017 18:52
od Mudr.Lant
mowla Já peču pomalu - tedy asitak na 100° - 120° C, asitak 3,5 - 4 hodiny, vždy cca po hodině otočím (začínám vnější stranou - tedy kůží, dolů)...
Na závěr pak vnější stranou nahoru (je-li s kůží, pak ji předem naříznu na čtverečky), cca půlhodiny grilovat na max., do křupava.
;)
asitak 3,5 - 4 hodiny. Už vidím hladového manžela nebo děti, jak se dívají když se v troubě peče bůček přes 4 hodiny. Neříkám, může to být vynikající, jak dlouhé probublávaní hov. vývaru nebo smažení cibule pod guláš, ale to si můžou dovolit jen ti, kteří mají spousta času. :-ch

Napsal 02 říj 2017 19:10
od mowla
Mudr.Lant ... to si můžou dovolit jen ti, kteří mají spousta času. :-ch


;)
Není to tak hrozné - o maso v troubě se nemusíš starat, stačí je začít péct v dostatečném předstihu...
:lol:
Proto taky třeba guláš peču - netrávím jeho mícháním mládí...
A ještě ti poradím - kachnu dělám 12 - 13 hodin, začínám o půlnoci a starosti jsou - někdy okolo desáté dopoledne sundám z pekáčů alobal, sliju tuk (a schovám si jej na chleba), vrátím alobal a zvýším teplotu ze 65°C na cca 120°C.
A tak okolo půl dvanácté sundám alobal a teplotu zvednu na 180°C (na kůrčičku).
V poledne je kačka na talíři.
;)

Napsal 02 říj 2017 19:29
od Mudr.Lant
mowla ;)
Není to tak hrozné - o maso v troubě se nemusíš starat, stačí je začít péct v dostatečném předstihu...
:lol:
Proto taky třeba guláš peču - netrávím jeho mícháním mládí...
A ještě ti poradím - kachnu dělám 12 - 13 hodin, začínám o půlnoci a starosti jsou - někdy okolo desáté dopoledne sundám z pekáčů alobal, sliju tuk (a schovám si jej na chleba), vrátím alobal a zvýším teplotu ze 65°C na cca 120°C.
A tak okolo půl dvanácté sundám alobal a teplotu zvednu na 180°C (na kůrčičku).
V poledne je kačka na talíři.
;)
Díky za radu, kterou ale nevyužiji. Ale jen tak, pro zajímavost. Chceš říct, že při 65°C se kachna peče, respektive pouští tuk? /n/

Napsal 02 říj 2017 19:44
od mowla
Mudr.Lant Díky za radu, kterou ale nevyužiji. Ale jen tak, pro zajímavost. Chceš říct, že při 65°C se kachna peče, respektive pouští tuk? /n/
Jo jo - přesně tak...
A přestože je měkká (včetně propečených kloubů a chrupavek), není maso vysušené.

Napsal 02 říj 2017 19:50
od Mudr.Lant
mowla Jo jo - přesně tak...
A přestože je měkká (včetně propečených kloubů a chrupavek), není maso vysušené.
Už se blíží posvícenská husa, zkusím to, ale chraň tě sv. Bartoloměj. -:u :lol:

Napsal 02 říj 2017 19:54
od mowla
Mudr.Lant Už se blíží posvícenská husa, zkusím to, ale chraň tě sv. Bartoloměj. -:u :lol:
Uvidíš...
:-y