Mám nárok na dědictví po družce?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
David

Mám nárok na dědictví po družce?

Nový příspěvek od David » 11 říj 2017 14:14

Dobrý den,potřebuji pomoc v majetkoprávní sekci. Družka mi zemřela,nikoho neměla, já jsem se o ní 25let staral. Je pravdou,že holdovala alkoholu. Tam asi vznikl problém. Objevila se závěť, kde se objevují jména lidí, kterým družka občas vypomohla. Závěť jsem zatím neviděl, pouze mi to bylo sděleno. Vůbec nevím, co se mnou bude, příjdu o střechu nad hlavou a ty lidi jsou pro nás cizí, tak nevím, proč by měli dědit náš domeček. Notář mi potvrdil,že jsem právoplatný dědic, jen se objevila tato závěť. Tito lidé již zvláštním způsobem zdědili domek, mám pocit,že jde o podvod. Proto prosím o pomoc.

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 11 říj 2017 14:34

Nejlíp to poradí právě ten notář - záleží na ustanovení závěti...
___
V případě podezření na podvod můžeš na PČR podat trestní oznámení.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 11 říj 2017 14:45

David Objevila se závěť,...... Notář mi potvrdil,že jsem právoplatný dědic, jen se objevila tato závěť. Tito lidé již zvláštním způsobem zdědili domek, mám pocit,že jde o podvod. Proto prosím o pomoc.
Jak se objevila závěť? Platná závěť musí splňovat určité podmínky, nemůže se jen tak "objevit".
Jak zdědili domek? Je to ten, o němž je již v dotazu řeč? Dokud není uzavřené dědické řízení, tak ho podle mne zdědit nemohli.
Pokud máte pochybnosti, napadněte pravost závěti.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek