Stránka 1 z 1

Přikrýt pánev poklicí při smažení řízků?

Napsal 17 říj 2017 13:00
od Matka
Budou řízky měkčí když pánev při smažení přikryji pokličkou?

Napsal 17 říj 2017 13:11
od satam
Vařit neumím, ale mám za to, že pod pokličkou ty řízky nesmažíš, ale dusíš. Ale ano, rozhodující je výsledek a měkčí být můžou.

Napsal 17 říj 2017 13:18
od Mudr.Lant
Vlož řízek, chvíli smaž, přikryj poklicí a nechej přikrytý asi pět minut, poklici odejmi, řízek otoč a dosmaž již bez poklice. Takto smažené řízky jsou měkčí a šťavnatější.

Napsal 17 říj 2017 13:29
od satam
Mudr.Lant Vlož řízek, chvíli smaž, přikryj poklicí a nechej přikrytý asi pět minut, poklici odejmi, řízek otoč a dosmaž již bez poklice. Takto smažené řízky jsou měkčí a šťavnatější.
Doktore, to nemá chybu :lol: :lol: :lol:

Napsal 17 říj 2017 18:05
od Jitule
Já toto nedělám (neříkám že je to špatné) ale pak se sráží nahoře na poklici voda a kape do oleje a docela to prská.

Napsal 18 říj 2017 07:43
od mowla
Také smažím bez poklice - steaky i řízky...
;)