Proč mi praská sekaná?
Napsal 22 říj 2017 09:33
Už delší dobu bojuju se sekanou,která mi vždycky popraská,že to nemůžu dát na stůl. co dělám špatně?
Všeobecná poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata.
https://www.24poradna.eu:443/
Jen drobná oprava - to není bránice, ale pobřišnice...Mudr.Lant ...Já mám přístup k bránici, což je taková síť do které sekanou zabalím...
Děkuji za opravu, ale každý, kdo s ni pracuje ji říká jinak...netka, záclona, síťka, bránice.. a jak píšeš, tak i košilka.mowla Jen drobná oprava - to není bránice, ale pobřišnice...
A - bohužel - ani dneska není jednoduché košilku koupit...
Mudr.Lant ...netka, záclona, síťka, bránice.. a jak píšeš, tak i košilka.
Nás je v pojmenování většina : https://www.google.cz/search?q=vep%C5%9 ... e&ie=UTF-8mowla
Jo jo - já jen, že bránice je sval (tedy - převážně sval), kdežto tohle je velká a jemná mezisvalová blána s množstvím tuku...
Taková panenka v košilce na tymiánu je lepší, než panenka v košilce pod peřinou...
![]()
![]()
![]()
Mudr.Lant Ať použiješ mleté maso mix, nebo jen vepřové, základ je, dobře směs hnětat tak, aby se lepila na dlaň. Pokud nemáš hnětač, použij ruce a než začneš sekanou tvarovat, několikrát s ní prašti o desku, až z ni vytlačíš veškerý vzduch. Další možnost je, zabalit ji do anglické slaniny nebo plátky uzeného bůčku. Já mám přístup k bránici, což je taková síť do které sekanou zabalím a ještě se mi nestalo, že by sekaná popraskala. Peču ji v pekáči, kde přidám trochu vody, přikryji a při teplotě 130 - 150 °C po dobu cirka 1 hodinu. Potom ji odkryji, zvednu teplotu na 180 °C a za občasného polévání výpečkem, ji peču dozlatova.
Chceš mít poslední slovo? Máš ho mít.mowla![]()
![]()
![]()
Bude-li většina lidí říkat "pernamentka", nezmění tím fakt, že jde o "permanentku"...
Označím-li cider jako "pivo", nezměním fakt, že jde o kvašený jablečný mošt...
Nesprávné pojmenování (neznalé, krajové, zažité...) fakta nemění...