Stránka 1 z 1
Dávat bylinky do horkého jídla?
Napsal 25 říj 2017 04:43
od Mates
Pokud dám bylinky například libeček nebo koriandr do vařícího vývaru, zničí se vitamíny?
Napsal 25 říj 2017 06:59
od Mudr.Lant
Jak které bylinky. Třeba bobkový list, nové koření nebo černý pepř se dává z počátku vaření, aby jídlo získalo chuť...zatímco petrželka, kopr, majoránka, tebou zmiňovaný libeček a koriandr, bazalka...se do jídla dává na konec vaření, protože by dlouhým varem ztratily mnoho vitamínu.
Napsal 25 říj 2017 07:21
od Ann
Zničí se hlavně vitamin C. Z ostatních vitamínů ubude jen část. Nejlepší je, jak píše kolega, dávat bylinky až těsně před dovařením, nebo syrové na hotový pokrm.
Napsal 25 říj 2017 07:47
od mowla
Pokud jde o bylinky, je podstatná chuť a vůně, nikoli vitamíny...

Typicky libeček ve vývaru či bramborách...
___
Ale třeba citron by se neměl dávat do příliš horkého čaje...
