Plynový nebo elektrický sporák poškodí méně hrnce?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Libuše

Plynový nebo elektrický sporák poškodí méně hrnce?

Nový příspěvek od Libuše » 27 říj 2017 07:49

Budu kupovat nové hrnce na vaření. Ještě nevím přesně z jakého materiálu. Zároveň chci koupit při rekonstrukci kuchyně i nový sporák. Poškodí méně hrnce plynový nebo elektrický sporák? Doteď jsem měla plynový a hrnce jsou úplně černé s nánosem takové tvrdé hmoty na spodní části.




Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 27 říj 2017 08:34

Nejvíc hrnce poškozuje myčka...
;)
Hrnce doporučuju nerezové s kvalitním sendvičovým dnem (a feromagnetickou vložkou - kvůli případné indukci) - a nemyj je drátěnkou nebo práškem...
;).
A pokud jde o sporák - furt doporučuju plyn (troubu elektrickou) - je nejméně háklivý na poruchy.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 27 říj 2017 08:42

Pokud máš z plynových kamen zčernalé hrnce, tak jsou hořáky neseřízené. Já se přikláním ke sklokeramice, kterou už máme spousta let.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 27 říj 2017 09:15

Já také dávám přednost plynovému sporáku. Uvaříš rychleji a levněji. Když je jídlo hotové, stačí vypnout hořák a nemusíš hrnec odstavovat, aby se jídlo nepřipálilo. Elektrický hřeje ještě dlouho po vypnutí. Jestliže ti černá dno hrnce, můžeš používat litinovou plotýnku.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek