Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Libuše
Nový příspěvek
od Libuše » 27 říj 2017 07:49
Budu kupovat nové hrnce na vaření. Ještě nevím přesně z jakého materiálu. Zároveň chci koupit při rekonstrukci kuchyně i nový sporák. Poškodí méně hrnce plynový nebo elektrický sporák? Doteď jsem měla plynový a hrnce jsou úplně černé s nánosem takové tvrdé hmoty na spodní části.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 27 říj 2017 08:34
Nejvíc hrnce poškozuje myčka...
Hrnce doporučuju nerezové s kvalitním sendvičovým dnem (a feromagnetickou vložkou - kvůli případné indukci) - a nemyj je drátěnkou nebo práškem...
.
A pokud jde o sporák - furt doporučuju plyn (troubu elektrickou) - je nejméně háklivý na poruchy.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 27 říj 2017 08:42
Pokud máš z plynových kamen zčernalé hrnce, tak jsou hořáky neseřízené. Já se přikláním ke sklokeramice, kterou už máme spousta let.
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 27 říj 2017 09:15
Já také dávám přednost plynovému sporáku. Uvaříš rychleji a levněji. Když je jídlo hotové, stačí vypnout hořák a nemusíš hrnec odstavovat, aby se jídlo nepřipálilo. Elektrický hřeje ještě dlouho po vypnutí. Jestliže ti černá dno hrnce, můžeš používat litinovou plotýnku.
-
-
- 3 Příspěvků
- 872 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
25 úno 2017 15:22
-
-
- 5 Příspěvků
- 1206 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Eman
29 kvě 2017 22:04
-
-
- 1 Příspěvků
- 1012 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ralf
17 črc 2016 18:32
-
-
- 2 Příspěvků
- 679 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
20 črc 2018 12:55
-
-
- 2 Příspěvků
- 747 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
09 kvě 2017 20:27