Stránka 1 z 1

Plynový nebo elektrický sporák poškodí méně hrnce?

Napsal 27 říj 2017 07:49
od Libuše
Budu kupovat nové hrnce na vaření. Ještě nevím přesně z jakého materiálu. Zároveň chci koupit při rekonstrukci kuchyně i nový sporák. Poškodí méně hrnce plynový nebo elektrický sporák? Doteď jsem měla plynový a hrnce jsou úplně černé s nánosem takové tvrdé hmoty na spodní části.

Napsal 27 říj 2017 08:34
od mowla
Nejvíc hrnce poškozuje myčka...
;)
Hrnce doporučuju nerezové s kvalitním sendvičovým dnem (a feromagnetickou vložkou - kvůli případné indukci) - a nemyj je drátěnkou nebo práškem...
;).
A pokud jde o sporák - furt doporučuju plyn (troubu elektrickou) - je nejméně háklivý na poruchy.

Napsal 27 říj 2017 08:42
od Mudr.Lant
Pokud máš z plynových kamen zčernalé hrnce, tak jsou hořáky neseřízené. Já se přikláním ke sklokeramice, kterou už máme spousta let.

Napsal 27 říj 2017 09:15
od Ann
Já také dávám přednost plynovému sporáku. Uvaříš rychleji a levněji. Když je jídlo hotové, stačí vypnout hořák a nemusíš hrnec odstavovat, aby se jídlo nepřipálilo. Elektrický hřeje ještě dlouho po vypnutí. Jestliže ti černá dno hrnce, můžeš používat litinovou plotýnku.