Stránka 1 z 1

Jak poznat kvalitní kuřecí maso?

Napsal 28 říj 2017 09:45
od DagmarA
Mají kuřecí řízky i celé kuře v akci. Jak poznat kvalitní kuřecí maso?

Napsal 28 říj 2017 09:49
od Ann
Když je v akci, kvalitní asi nebude. Dívej se aby bylo růžovoučké a nebylo oschlé. Někdy stačí přičichnout.

Napsal 28 říj 2017 10:18
od satam
Ann Když je v akci, kvalitní asi nebude. Dívej se aby bylo růžovoučké a nebylo oschlé. Někdy stačí přičichnout.
To je především široce rozšířený blud. Zboží v akci je v akci obvykle z jiných důvodů než kvůli kvalitě. Nehledě na to, že to ani nedovolují potravinářské předpisy.
Ovšem to ostatní v tvém příspěvku mohu jen doporučit a nejen pro zboží v akci ;)

Napsal 28 říj 2017 10:25
od Ann
satam Zboží v akci je v akci obvykle z jiných důvodů než kvůli kvalitě.
Můžeš prosím upřesnit z jakých? Já kuřata nekupuji už několik let a to ani pro psa. Kvalitě opravdu nevěřím. Kvalitní může být snad jen kuře z domácího chovu.

Napsal 28 říj 2017 10:38
od satam
Ann Můžeš prosím upřesnit z jakých? Já kuřata nekupuji už několik let a to ani pro psa. Kvalitě opravdu nevěřím. Kvalitní může být snad jen kuře z domácího chovu.
Ano. Potřeba uvolnění místa ve skladu (nadměrné zásoby), zboží po polovině doby použitelnosti nebo doporučené doby spotřeby, potřeba vyprodat jiné zboží, které se "nenápadně" umístí do blízkosti akčního zboží, alespoň dočasné přetažení zákazníků, kteří pak koupí i jiné, než akční zboží, atd.
Tvůj názor na kuřata docela chápu, že já mám jiný, to není podstatné ;) Jen k tomu podotknu, že pak může být problém jakákoli potravina, vyráběná ve velkém.

Napsal 28 říj 2017 10:38
od Jitule
Zkontroluji barvu masa aby nemělo žádné podlitiny a nebylo oschlé. Nemělo by být také lesklé oslizlé.

Napsal 28 říj 2017 10:39
od mowla
Jako laik a v prodejně (nemůžeš si je osahat...) nepoznáš...
Především nesmí smrdět a být oslizlé (oschlé až tak nevadí)...
Ale opravdu kvalitní kuřecí běžně vůbec nekoupíš - prodávají se brojleři, ne kuřata - brojler je geneticky a chemicky upravený pták, který s kuřecím masem nemá mnoho společného...
:lol: :lol: :lol:

Napsal 28 říj 2017 11:09
od Ann
satam Ano. Potřeba uvolnění místa ve skladu (nadměrné zásoby), zboží po polovině doby použitelnosti nebo doporučené doby spotřeby, potřeba vyprodat jiné zboží, které se "nenápadně" umístí do blízkosti akčního zboží, alespoň dočasné přetažení zákazníků, kteří pak koupí i jiné, než akční zboží, atd.
Tvůj názor na kuřata docela chápu, že já mám jiný, to není podstatné ;) Jen k tomu podotknu, že pak může být problém jakákoli potravina, vyráběná ve velkém.
No já znám banány v akci, ty jsou brčálově zelené, :lol: Nebo vepřovou kýtu, ta je zase tučná, hodně prorostlá. :lol: Rozlišuji jestli chci nakoupit levně, nebo kvalitně. ;)

Napsal 28 říj 2017 11:31
od satam
Ann No já znám banány v akci, ty jsou brčálově zelené, :lol: Nebo vepřovou kýtu, ta je zase tučná, hodně prorostlá. :lol: Rozlišuji jestli chci nakoupit levně, nebo kvalitně. ;)
Vidíš, já znám banány v akci, které jsou na hranici přezrálosti (mimochodem na rozdíl od zelených k okamžité konzumaci nejvhodnější) a kýtu nemám rád vůbec, je docela suchá, takže možná by mě ta prorostlejší oslovila.
Je to, jak už jsem řekl, i otázka názoru a ten tvůj plně respektuji.
A oboje zboží, které jsi uvedla, zapadá do rámce akčního zboží, který (rámec!) jsem před chvílí uvedl ;)

Napsal 29 říj 2017 07:16
od Mudr.Lant
Prsní řízky my měly být lesklé, neoschlé, bez jiného zápachu než je maso...celé kuře, které jeví známky okoralosti spodním kloubu, je zaručeně staršího data výroby.