Proc mi zkysl hovezi vyvar?
I přes to světové jméno jsi vařila hovězí vývar asi poprvé, jinak bys věděla, že je mírně nakyslý. To bývá, ta chuť, to je tak, když vaříš drůbeží nebo vepřové vývary a najednou zkusíš hovězí. Až je budeš dělat pravidelně, už ti nepřipadne, že jsou nakyslé.
POZOR! Máme tady i kvalitnější kuchaře, kteří můžou mít jiné názory.
POZOR! Máme tady i kvalitnější kuchaře, kteří můžou mít jiné názory.
Silný hovezi vývar je nakysly, to má doktor pravdu...
Ale také závisí na koření a případně zelenině...
A - promiň, nikdo z nás nemá věšteckou kouli, cos vlastně vařila...
____
Ale ano, i čistý vývar může zkysnout - pak ovšem není nakysly, ale kyselý - a neztuhne (nezrosolovati) ani po schlazení, to je špatně...
Jen - aspoň zpočátku nebude nejedlý, jen nechutný...
Ale také závisí na koření a případně zelenině...
A - promiň, nikdo z nás nemá věšteckou kouli, cos vlastně vařila...
____
Ale ano, i čistý vývar může zkysnout - pak ovšem není nakysly, ale kyselý - a neztuhne (nezrosolovati) ani po schlazení, to je špatně...
Jen - aspoň zpočátku nebude nejedlý, jen nechutný...