Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Fin
Nový příspěvek
od Fin » 06 lis 2017 13:37
Čím to je že šokové mražení potravin je k nim šetrnější?
-
Markéta
Nový příspěvek
od Markéta » 06 lis 2017 13:38
Díky tomu že dojde k rychlému zmrazení během několika minut na mínus 18 stupňů Celsia, vzniknou v buňkách jen velmi malé ledové krystalky a díky tomu nedojde k porušení buněčné struktury.
-
Leona
Nový příspěvek
od Leona » 06 lis 2017 13:39
Dá se říct že při šokovém zmrazení zůstanou vitamíny a živiny nepoškozené.
-
Petra Sochorová
Nový příspěvek
od Petra Sochorová » 06 lis 2017 13:41
Pokud se potravina zmrazí postupně a pomalu, nejspíš změní barvu a přijde o vitamíny a po rozmrazení může být rozbředlá.
-
-
- 3 Příspěvků
- 735 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Sheriff
06 lis 2017 13:46
-
-
- 1 Příspěvků
- 566 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
08 lis 2017 12:32
-
-
- 1 Příspěvků
- 502 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
07 zář 2018 09:34
-
-
- 3 Příspěvků
- 926 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
30 lis 2017 12:02
-
-
- 2 Příspěvků
- 1268 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Čertík
27 dub 2016 08:21