Stránka 1 z 1
Kvašená zelenina se za pár dní zkazí?
Napsal 07 lis 2017 20:19
od aja1946
Zelí si nakládám léta a mám ho dobré, ale míchaná zelenina - zelí, kedlubny, papriky,mrkev se mi vždy za pár dní zkazí, kde dělám chybu, používám stejný zeláček s okrajem na vodu jako na zelí, děkuji
Napsal 07 lis 2017 21:44
od Mudr.Lant
Tento způsob nakládání je jiný, než kvašené zelí. To, co popisuješ je čalamáda, která se nechává kvasit, ale jen chvíli a potom se musí se sterilizovat aspoň dvacet minut.
Napsal 07 lis 2017 22:29
od aja1946
Aha, tak proto se nám to nikdy nepovede.
Napsal 08 lis 2017 10:08
od Mudr.Lant
aja1946 Aha, tak proto se nám to nikdy nepovede.
Musím se omluvit za špatné vysvětlení. Ta čalamáda se
nedává kvasit, ale nakrájená zelenina se nechá přes noc v nádobě, aby pustila šťávu a potom se sterilizuje.