Stránka 1 z 1

Jaká sůl je nejméně škodlivá?

Napsal 09 lis 2017 10:25
od Lilina
Jaká sůl je nejméně škodlivá? Alpská nebo mořská sůl nebo jaká?

Napsal 09 lis 2017 10:29
od satam
Vše je chemicky NaCl. Rozdíly jsou pak jen v příměsích a aditivech. Obecně tedy není v kuchyňských solích (chemicky Chlorid sodný - NaCl) žádný velký rozdíl, "škodlivost" způsobují jen ty příměsi/aditiva.
Takže je třeba prostudovat složení, dle mého názoru je mořská sůl jedna z nejlepších.

Napsal 09 lis 2017 11:59
od mowla
Co je to "nejméně škodlivá"???
:lol: :lol: :lol:
Bez soli člověk (a nejen člověk) nepřežije...
___
Pokud se ptáš, zda sůl i škodí - ano, škodí, je-li požívána nadměrně...
___
Alpská, mořská... (růžová, černá, himalajská, těžená v Polsku, ne/jodizovaná...) - je to úplně jedno...
Tyhle soli se liší max. nějakou příchutí...

Napsal 09 lis 2017 16:17
od Jitule
Kupuji sůl která je s jódem. Ten je prospěšný na štítnou žlázu.