Stránka 1 z 1

Z jakého důvodu mi želé netuhne?

Napsal 12 lis 2017 09:32
od Dagmar Kroczková
Uvařila jsem želé a chtěla ho použít do ovocných pohárů, ale ono netuhne i když je už dlouho v lednici. Co s tím?

Napsal 12 lis 2017 10:07
od mowla
To my asi neurčíme, tedy přesně...
Ale možností je víc - příliš mnoho vody, příliš dlouho nebo příliš zahřáté...
Pokud vychladlo a neztuhlo, nic s tím - pravděpodobně, nenaděláš...

Napsal 12 lis 2017 10:35
od Mudr.Lant
Jen první slovo co jsem četl, je příčinou netuhnutí želé! Voda se nesmí vařit.
Pokud máš jiné, převař vodu, nechej ji mírně zchladit (90°C) a rozmíchej.

Napsal 12 lis 2017 11:01
od Dagmar Kroczková
Vy jste zlato Mudrlante, ještěže mám jeden sáček. Udělala jsem to podle vaší rady a želé už tuhne. Děkuji.

Napsal 12 lis 2017 11:08
od Mudr.Lant
Dagmar Kroczková Vy jste zlato Mudrlante, ještěže mám jeden sáček. Udělala jsem to podle vaší rady a želé už tuhne. Děkuji.
Není zač a příště si přečti na obalu návod. Tam je to napsané. :-ch