Lze nahradit Pragandu solí?
Napsal 15 lis 2017 13:40
Když je v receptu uvedeno že mám maso naložit do sole Praganda, co se stane pokud použiji normální sůl? Čím je Praganda oproti normální soli jiná?
Všeobecná poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata.
https://www.24poradna.eu:443/
Mudr.Lant Pragandu jde v plné míře nahradit sanytrem s míchaným se solí a cukrem. Na 1 kg kuchyňské soli se dává 6 gramů sanytru a 3 gramy cukru moučka.
Název Praganda nahrazuje slovo rychlosůl a to znamená, že maso je v krátkém čase (3-5 dnů) připraveno k dalšímu zpracování.Naložením masa pouze do kuchyňské soli a moučkového cukru, se prodlužuje jeho doba na 3-6 týdnů.Zadecky Když je v receptu uvedeno že mám maso naložit do sole Praganda, co se stane pokud použiji normální sůl? Čím je Praganda oproti normální soli jiná?
Když to tak vezmeš, i do NPK by se to dalo naložit, ale tam jsou jiné příměsi, které by nám nechutnaly a pokud si zjistíš něco o E 252, dojdeš k závěru, že není tak jedovatý jak píšeš.mowla
Nerad s tebou ve věcech kulinářských nesouhlasím - ale dusitan dusičnanem fakt nenahradíš...
Ano, sanytr maso zvláční - ale je dost jedovatý - to už si můžeš maso rovnou naložit do NPK...
Praganda je obchodní značkou rychlosoli...Mudr.Lant Název Praganda nahrazuje slovo rychlosůl a to znamená, že maso je v krátkém čase (3-5 dnů) připraveno k dalšímu zpracování.Naložením masa pouze do kuchyňské soli a moučkového cukru, se prodlužuje jeho doba na 3-6 týdnů.
Mudr.Lant Když to tak vezmeš, i do NPK by se to dalo naložit, ale tam jsou jiné příměsi, které by nám nechutnaly a pokud si zjistíš něco o E 252, dojdeš k závěru, že není tak jedovatý jak píšeš.
I já se tak snažím, ale někdy použít chemii je nutné, aspoň v domacím kuchtění.mowla
No jo no...
Já si vařím - pokud možno, bez E...